bijeenkomen-energieopslagtankmodel
Tanks voor warmteopslag
De warmteopslagtanks zijn er in verschillende types, er zijn warmteopslagtanks voor ondergrondse horizontale plaatsing maar ze zijn ook als bovengronds model leverbaar. Doel is de opslag van warmte bij bijvoorbeeld thermische zonne-energie, warmtepompen ...
leer meerSun Tank B.V.
Sun Tank B.V. specializes in innovative and efficient thermal energy storage solutions for both short-cycle and seasonal applications.
leer meerBrandstoftanks & energieopslag | Kingspan NL
Brandstoftanks & energieopslag. Kingspan is al meer dan 40 jaar ''s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige en milieuvriendelijke opslagoplossingen …
leer meerWaterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie
Geen doel op zich "Er wordt ongelooflijk veel over waterstof gezegd en geschreven, maar hoe groot de rol van waterstof in de toekomst is, hangt van veel factoren en omstandigheden af. We doen als TNO al vele jaren onderzoek naar de …
leer meerEnergieopslag steeds belangrijker in mobiele… | Bredenoord
Met de nieuwe lijn van batterijen in verschillende vermogens (80-150-300-600 kWh) is energieopslag op steeds meer plaatsen dé oplossing. "Energieopslag is in een paar jaar …
leer meerWarmteopslag | TNO
Warmteopslag in metalen Qua energiedichtheid en efficiëntie zou warmteopslag in metalen ook interessant kunnen zijn voor toepassing in de gebouwde omgeving. Metaal oxideert als er zuurstof bij komt. Dat …
leer meerEnergieopslag
In het dossier Energieopslag vindt u alle relevante nieuwsberichten en achtergrond, publicaties, beleid, jurisprudentie, wetten en meer. Nu er steeds meer duurzame energie wordt geproduceerd vanuit wind en zon wordt energieopslag steeds …
leer meerTNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel | TNO
Met een variabele vraag en aanbod van duurzame energie zullen nieuwe vormen van ondergrondse energieopslag vanaf 2030 cruciaal worden om de leveringszekerheid van …
leer meerEen slimme tank als ''coole'' oplossing om warmte op te slaan
HeatVentors ontwikkelde een technologie waardoor energie op een efficiëntere manier wordt opgeslagen zodat koel- en verwarmingssystemen beter functioneren.
leer meerEnergy storage platform: energieopslag na 2030 | TNO
Energy storage platform: werken aan energieopslag na 2030. CO2-neutrale industrie. In de huidige grotendeels fossiele energievoorziening beschikt Nederland over grote …
leer meerEnergy storage platform: energieopslag na 2030 | TNO
TNO werkt in het Energy Storage Platform aan technologische oplossingen om energie in allerlei vormen op te slaan om altijd aan de vraag te kunnen voldoen. Verschillende laboratoria van TNO spelen hierin een rol, bijvoorbeeld het ''Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy'' (RCSG) voor de opslag van aardwarmte, in Petten het Faraday lab voor het …
leer meerEnergie opslaan| Kosten en mogelijkheden | ENGIE
Thuis energie opslaan: zo werkt het Soms wek je op zonnige dagen meer stroom op dan je zelf gebruikt. Stroom die je niet nodig hebt kun je terugleveren aan het energienet. Zo kunnen anderen die stroom weer gebruiken. Je kan deze stroom ook opslaan met een thuisbatterij of thuisaccu..
leer meerEnergieopslag in vloeibare lucht voor 5 cent per kilowattuur?
Ook qua toepassing tussen waterstof en accu in Ook na jaren van flinke kostendalingen zijn accu''s nog steeds prijzig. Dat op zich is geen probleem. Ook bij een hoge accuprijs is er een businesscase voor opslag in accu''s, echter slechts voor enkele uren opslag. voor opslag in accu''s, echter slechts voor enkele uren opslag.
leer meerLowtech energieopslag: de persluchtbatterij
Daarom is een aantal onderzoekers recent een nieuwe weg ingeslagen met de ontwikkeling van decentrale persluchtopslag in bovengrondse containers. Het …
leer meer5 slimme manieren van warmteopslag
Door het ''vat-in-vat'' principe werkt de opslag als een ondergrondse betonnen thermosfles. 3. Warmte uit de overgang van water naar ijs (en andersom) Op zoek naar een interessante manier om de kruipruimte van je woning te benutten? SolarFreezer biedt een met water gevulde bufferzak aan, die je in de kruipruimte van je woning kunt plaatsen en die op …
leer meerThuisbatterij | Kosten en mogelijkheden | ENGIE
Kosten opslaan zonne-energie De kosten voor een thuisbatterij verschillen per model. De batterijen zijn in verschillende formaten te verkrijgen, van klein tot groot. Dit verschilt van 3 kWh tot 20 kWh aan opslagvermogen. …
leer meerOndergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Dit rapport is opgesteld door TNO en EBN in opdracht van het ministerie van EZK en beschrijft de toekomstige behoefte aan ondergrondse energieopslag in Nederland. Het …
leer meerEnergieopslag
De rol van energieopslag in de energietransitie. Door het toenemende aandeel variabele elektriciteit uit wind en zon neemt de aandacht voor energieopslag de laatste jaren sterk …
leer meerWarmteopslag | Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie
Warmteopslag is het opslaan van warmte voor gebruik later. Deze factsheet gaat vooral over de rol van warmteopslag bij warmtenetten. Vaak levert een hernieuwbare warmtebron continu warmte, terwijl de vraag naar warmte verandert op een dag en over het jaar.
leer meerEerste ''waterstofcentrale'' voor thuis
Schone energie voor de toekomst "Een waterstofkrachtbron in elk huis" is de futuristische visie van Horizon Fuel Cell Technologies. Deze week onthult het bedrijf de mogelijk grootste doorbraak tot nu toe: een kleinschalige waterstofopslag voor thuis die dienst kan doen als…Read more →
leer meerOpslag & transport
Wanneer geen grote opslagmogelijkheid voorhanden is, zijn andere opslagmethoden mogelijk. Waterstof kan fysiek opgeslagen worden als een gecomprimeerd gas, cryogene vloeistof of op materialen gebaseerde opslag, met behulp van metaalhydriden, organische
leer meerEnergieopslagtechniek
De machinezaal van de pompcentrale van Coo-Trois-Ponts Energieopslagtechnieken worden gebruikt om vraag en aanbod van elektriciteit in een elektriciteitsnetwerk te balanceren. Voor de grootschalige belastingsverdeling van een onderling verbonden elektrisch netwerk sturen elektrische energieproducenten de overtollige …
leer meerVloeibare waterstof opslag: steeds grotere vloeibare waterstof …
Het gebruik van waterstof is sterk in opkomst. Binnen diverse industrieën worden ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld, waardoor producenten genoodzaakt zijn om in te zetten op emissievrije brandstoffen en energiedragers. De Europese klimaatwet stelt in lijn met de European Green Deal de wettelijk bindende doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraliteit …
leer meerLowtech energieopslag: de persluchtbatterij
Het opslaan van zonne-energie in chemische batterijen is duur en niet duurzaam, omdat de productie van batterijen veel fossiele brandstoffen kost. Dankzij een veel langere levensduur en een relatief eenvoudige …
leer meerOndergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Dit rapport is opgesteld door TNO en EBN in opdracht van het ministerie van EZK en beschrijft de toekomstige behoefte aan ondergrondse energieopslag in Nederland. Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …
leer meerZelf energie opslaan
Wij kunnen een overzicht geven van de lokale energie opslag mogelijkheden die er nu zijn. Of het nou opslag van elektriciteit in accu''s, waterstofsystemen of met behulp van elektrische voertuigen is. Los(ser) van het grid Soms wil je gewoon minder afhankelijk zijn
leer meerIntroductie energie opslagsystemen
Opslagtechnieken. Mede gestuurd door de verduurzaming van de energievoorzieningen wereldwijd worden nieuwe en verbeterde energie-opslagtechnieken geintroduceerd. Ook …
leer meerEnergieopslag als middel om duurzamer en emissieloos te …
Op bouwplaatsen, bij evenementen en bij bijvoorbeeld wegwerkzaamheden kun je energieopslag inzetten als primaire energiebron. De accu voorziet in het grootste deel …
leer meerLowtech energieopslag: de persluchtbatterij
Kris de Decker Kris de Decker is oprichter vann Lowtech magazine. In zijn columns geeft hij feit en fictie rond een hightech oplossing voor een duurzame wereld. Website van Kris de Decker lowtechmagazine Alle artikelen van Kris de Decker op Down To Earth Magazine
leer meerThuisbatterij van Essent: opslaan van je eigen zonne-energie
Met een thuisbatterij van Essent bespaar je honderden euro''s op je energierekening. Schrijf je vrijblijvend in voor de wachtlijst. De vraag naar elektriciteit schiet omhoog. We koken elektrisch, we verwarmen elektrisch en we rijden elektrisch. Tegelijkertijd wekken we ...
leer meerEnergieopslag in waterstof, hoe doe je dat?
Hoe kan energie van een windmolen worden opgeslagen in waterstof? Dat onderzoeken HAN-studenten Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Theodosis Beskas, 3e-jaars Electrical and Electronic Engineering met de specialisatie Industrial Power Systems, zegt dat het doel is om de juiste technologieën te vinden voor …
leer meerEnergie opslaan onder de grond: nu regels maken om straks altijd een warm huis …
Energie opslaan onder de grond: nu regels maken om straks altijd een warm huis te hebben De energievoorziening van de toekomst kan niet meer leunen op olie, gas of kolen. En dus moet er massaal energie uit duurzame bronnen ondergronds op worden geslagen.
leer meerWaterstof: energiedrager met grote rol in de energietransitie
IN HET KORT: van aardgas naar waterstof – Waterstof wordt geproduceerd uit aardgas of door water te splitsen met elektriciteit – Bij de verbranding van waterstof komt geen CO2 vrij – Groene waterstof is een schone en duurzame vorm van energie – Waterstof gaat
leer meerAlles wat je moet weten over het opslaan van zonne-energie
Zelfs de meest fervente zonne-evangelisten zijn het eens over één beperking van zonnepanelen: ze produceren alleen elektriciteit als de zon schijnt. Maar het energiegebruik piekt vaak ''s avonds, wat samenvalt met een verminderde zonneproductie en een vraag- en …
leer meerInnovatieve Sun Tank biedt oplossing langdurig energieopslag
De Sun Tank moet een oplossing worden voor seizoensgebonden energieopslag. De warmtedrager zorg voor winterse warmte met zomerse zon..
leer meerZonnestroom opslaan: deze opties heb je momenteel
Vormen van zonnestroom opslaan Een overschot aan zonnestroom opslaan is momenteel al mogelijk. Er zijn verschillende partijen die deze thuisbatterijen produceren. Naast Tesla zijn dat bijvoorbeeld ook Solarwatt, Solax en LG. Bij het gebruik van zo''n accu ...
leer meerWaterstofpanelen maken elektriciteit en waterstof
Waterstofpanelen leveren stroom en waterstof In 2019 werden de eerste prototypes getest en nu ziet het in Leuven gevestigde bedrijf Comate kansen om het waterstofpaneel op grote schaal te produceren. Het waterstofpaneel vangt vocht uit de lucht en gebruikt ...
leer meerThuisbatterij: zonne-energie opslaan | Milieu Centraal
Thuisbatterij en milieu Het opslaan van zonne- en windenergie is noodzakelijk. De opbrengst van wind- en zonne-energie wisselt, door wisselend weer en de seizoenen. Periodes met weinig stroomopbrengst moet je wel overbruggen. Stroom opslaan is daarom altijd
leer meerZonne-energie opslaan: wat zijn de mogelijkheden?
Wist je dat je opgewekte zonne-energie ook kunt opslaan? Bijvoorbeeld om op een later moment gebruik van te maken, wanneer de zon niet schijnt. Wij vertellen je meer over de mogelijkheden van energie opslaan, een thuisbatterij en geïntegreerde zonne-energie
leer meer