bijeenkomen-ingenieur voor temperatuurregeling van energieopslag
De kracht van water: de mogelijkheden voor elektriciteitsopslag in …
In 1981 presenteerde de Nederlandse ingenieur L.W. Lievense het Plan Lievense, een idee om het Markermeer te gebruiken als energieopslag met een waterbuffer. Het plan was …
leer meerDuitsland houdt markt voor energieopslag in stroomversnelling
"Wat voor ons belangrijk is is dat de overheid het belang van energieopslag onderkend." Voor Hegner is het verder belangrijk dat accusystemen een aparte rol vervullen in het energiesysteem en dat de regelgeving en tariefstructuren daarop …
leer meerDe QuinteQ batterij: energieopslag met vliegwieltechnologie
Toepassingen in een congestiewereld: de toekomst van energieopslag Hoewel QuinteQ nog hard aan het ontwikkelen is, anticiperen ze op een commerciële lancering eind 2024. Hun vliegwieltechnologie heeft de potentie om netwerkcongestie aan te pakken, waardoor de stroomvoorziening wordt geoptimaliseerd.
leer meerEnergieopslag op de zeebodem | De Ingenieur
Een belangrijke beperking van het systeem is dat het vooral voor waterdiepten van rond de 700 m werkt. De waterkolom is dan hoog genoeg om druk voor de generatoren te leveren: de bestaande …
leer meerBasaltaccu voor continu schone energie | De Ingenieur
Hoe is duurzame energie op te slaan voor later? Een nieuwe optie is het opslaan van warmte in gesteente, bedacht door uitvinder Cees van Nimwegen. Het Centralized Electricity Storage And Recovery-systeem (CESAR) van elektrotechnisch ingenieur en uitvinder Van Nimwegen (75) kan duurzame energie uit wind en zon uren, weken, en …
leer meerEnergieopslag: Hoe kan je Stroom opslaan? | Pure …
Bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden wanneer de zon veel schijnt. Het opslaan van energie zorgt voor flexibiliteit en is hard nodig. Zo wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Er zijn verschillende …
leer meerEnergieopslag thuis | Smart Home | Eaton
Met behulp van lithium-ionbatterijen (Li-Ion) van de marktleider in elektrische auto''s (EV) Nissan, gecombineerd met onze robuuste stroomregelingstechnologie, wordt xStorage Home geleverd als een enkele wandunit, ontworpen om uw huis naadloos en betrouwbaar ...
leer meerThuisaccu''s, energieopslag voor thuis – ChargeUp BV
Door gebruik te maken van een thuisaccu of energieopslag kunt u uw eigen opgewekte energie optimaal benutten en de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen verminderen. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor uw eigen financiën en energie-efficiëntie.
leer meerDe vele toepassingen van energieopslag in batterijen
De mogelijkheden van energieopslag binnen uw project Energieopslag is ontzettend veelzijdig en leent zich voor een breed scala aan zowel bestaande als nieuwe toepassingen. Bredenoord''s energieopslagsysteem, de Battery Box, is …
leer meerOplossingen voor thermisch beheer voor energieopslagsystemen …
Ontdek baanbrekende oplossingen voor thermisch beheer die zijn ontworpen om de prestaties en levensduur van de volgende generatie energieopslagsystemen te …
leer meerNoord-Brabant investeert in energieopslag in steen: Hoe werkt de …
Terwijl anderen hun pensioen invullen met vissen, kiest Cees van Nimwegen (75) voor de bouw van een energieopslagsysteem. "Ik had mijn bedrijf verkocht en had wat geld over", zei hij daarover in een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven. Lees het artikel: Vergeet batterijen: Deze uitvinder slaat energie op in stenen ...
leer meerEnergieopslag vandaag | nxtpro
Opleiding Energieopslag vandaag. Je wenst kennis te verwerven of uit te breiden over energieopslagsystemen. Jij bent professioneel betrokken bij de vraag naar meer …
leer meerEnergie-opslag in zoutkoepel | De Ingenieur
In de zoektocht naar opslag van hernieuwbare energie introduceert het Duitse bedrijf EWE opslag in zoutkoepel. De techniek maakt gebruik van een redox-batterij, maar dan wel één met een capaciteit van meer dan 100 MWh. Het plan dat het Duitse bedrijf Ewe Gasspeicher afgelopen week presenteerde combineert het enorme volume van zoutkoepels met de …
leer meerLangdurige energieopslag met zand | De Ingenieur
Met MGES willen de onderzoekers de opslag van energie voor de duur van zeven dagen tot drie jaar mogelijk maken. De capaciteit van een dergelijk …
leer meerWat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Ondergrondse opslag van warmte Een andere vorm van duurzame energie waar we in de toekomst veel meer gebruik van zullen maken én zullen opslaan, is warmte. De overschotten van bronnen die het hele jaar warmte leveren, zoals aardwarmte en restwarmte van de industrie, slaan we op in watervoerende aardlagen op enkele …
leer meerSamengeperste lucht levert elektriciteit op commando | De Ingenieur
Hydrostor claimt dat de kosten voor energieopslag met een A-CAES faciliteit vergelijkbaar zijn met die van een ''pumped hydro storage'' . Het zou goedkoper zijn dan lithiumbatterijen. Daarnaast claimt het bedrijf dat alle technieken en componenten die het gebruikt uit de mijnbouw en olie- en gasindustrie komen.
leer meerGeen doorbraak voor energieopslag in Bestuurlijk Overleg
Energy Storage NL (ESNL) heeft gisteren deelgenomen aan een Bestuurlijk Overleg Energieopslag onder leiding van demissionair minister Jetten voor Klimaat & Energie. Dit speciale overleg is op voorspraak van ESNL en TenneT ingelast en had tot doel om een besluit te nemen over de stimulering van energieopslag, dit aangezien opslag in …
leer meerCellcius: dé compacte warmtebatterij voor thuis | TNO
En dat maakt deze manier van energieopslag veel duurzamer dan bijvoorbeeld het gebruik van een elektrische huisbatterij. Maar dat is nog niet alles: voor de productie van kaliumcarbonaat is CO2 nodig. Dat zorgt dus nog voor een extra CO2-reductie. Spin-off ...
leer meerDe zes voordelen van energieopslag
Met een Energie Opslag Systeem (EOS) kunnen agrarisch ondernemers een nieuwe stap zetten richting een nog duurzamere, onafhankelijkere en slimmere toekomst. Energieopslag stelt hen in staat nog meer voordeel te halen uit zon en wind. Hieronder licht Zonnepanelen op het dak kort zes voordelen van energieopslag toe.
leer meerHoge-temperatuur elektrolyser produceert efficiënt waterstof | De Ingenieur
Bij hogetemperatuurelektrolyse kan de warmte van de bron direct gebruikt worden voor de waterstofproductie, efficiënter dan eerst warmte omzetten in elektriciteit voor het productieproces. Daarmee zal de efficiëntie van het systeem zeker 20 procent hoger liggen dan die van een lage-temperatuur elektrolyser.
leer meerEnergieopslag via een thuisaccu
Waterstof en energieopslag Een andere optie van energieopslag is (groene) waterstof. Het is schoon, veilig en overal. Het is het meest voorkomende element in het universum en komt voor in zo''n 70 procent van alle materie. En juist omdat er zo veel van is, kan
leer meerEnergieopslag thuis: heeft dit de toekomst?
Om je een idee te geven: een thuisbatterij van 3 kWh heeft een richtprijs van ongeveer € 4000, voor 14 kWh is dat zo''n € 10.000. Houd daarbij ook rekening met bijkomende installatiekosten. De verwachting is dat de prijzen van thuisaccu''s de komende jaren verder dalen door verbeteringen in de technologie en bouw van thuisaccu''s.
leer meerLowtech energieopslag: de persluchtbatterij
Niettemin zijn er – niet één, maar twee – manieren om persluchtbatterijen praktisch te maken voor ''off-grid'' energieopslag. Een eerste oplossing zijn systemen met een hoge luchtdruk, die de warmte en koude van …
leer meerPleidooi voor grootschalige energieopslag | De Ingenieur
Nederland moet snel van start gaan met grootschalige energieopslag. Die is nodig voor een duurzaam energiesysteem en biedt een kans voor …
leer meerInvestering in ontwikkeling vliegwiel van QuinteQ voor efficiënte energieopslag …
QuinteQ Energy uit Nijmegen heeft een unieke technologie verworven van Boeing voor de opslag van energie in de vorm van een ultra-efficiënt en daardoor economisch vliegwiel. Om haar technologie verder te ontwikkelen ontvangt QuinteQ financiering vanuit het Innovatiefonds ION+, een innovatiefonds voor mkb-ers in Gelderland, dat de overgang …
leer meerVoelt u de hitte? Effectieve temperatuurregeling voor fabrikanten
Van veranderende regelgeving tot technologische beperkingen en milieukwesties, we onderzoeken de belangrijkste problemen die fabrikanten ondervinden op het gebied van temperatuurregeling en hoe wij u kunnen helpen bij het oplossen van uw uitdagingen op het gebied van temperatuurregeling.
leer meerFinalisten Prins Friso Ingenieursprijs bekend | De Ingenieur
De derde genomineerde is Marijn van Rooij, mede-oprichter en technisch manager van Ocean Grazer, dat werkt aan de ontwikkeling van energieopslag op de zeebodem. Ingenieur van het Jaar De winnaar wordt woensdag 16 maart bekendgemaakt op de Dag van de Ingenieur.
leer meerDelta21 koppelt stormvloedkering aan energieopslag | De Ingenieur
Vernufteling 2023 Hoe koppel je hoogwaterveiligheid aan natuurherstel en aan het opwekken van duurzame energie? Het antwoord van ingenieursbureau Movares is: Delta21. Dit is een van inzendingen voor De Vernufteling 2023, de jaarlijkse prijs die Koninklijke NLingenieurs in samenwerking met De Ingenieur uitreikt aan het advies- of …
leer meerTestinstallatie voor verbranding ijzerpoeder | De Ingenieur
Onder leiding van de Technische Universiteit Eindhoven komt in het Noord-Brabantse plaatsje Budel-Dorplein een kleine fabriek te staan voor het verbranden van ijzerpoeder. De methode is veelbelovend als duurzaam alternatief voor het genereren van hoge temperatuur-warmte, waaraan met name de industrie behoefte heeft.
leer meerThermodynamica van energieopslag in perslucht
Thermische energieopslag in perslucht is een fascinerend onderwerp binnen de tak van de thermische engineering. Dit proces, bekend als Compressed Air Energy Storage …
leer meerBacheloropleiding burgerlijk ingenieur (voor studenten die starten …
Met de bacheloropleiding ingenieurswetenschappen zet je de eerste stap naar een diploma (en de titel van) burgerlijk ingenieur. Het bachelorprogramma behandelt grondig de basiswetenschappen, biedt een introductie in verschilllende ingenieursdisciplines en bevat ook een selectie aan opleidingsonderdelen uit de humane …
leer meerEnergieopslag: de volgende doorbraak in de …
In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de …
leer meerOpslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …
leer meerZoet-zout waterbatterij voor energieopslag van de toekomst
Voor een thuisbatterij, waarmee je stroompieken van bijvoorbeeld je zonnepanelen kunt opslaan, heb je een capaciteit van zo''n 10 kWh nodig. Daarvoor heb je ongeveer 5000 liter water nodig. Dat is flink wat, maar zou bijvoorbeeld in de kruipruimte van een huis kunnen worden opgeslagen.
leer meerSummit Engineering: Energieopslag, hoe het werkt en …
Allemaal voorbeelden van energieopslag bij jou thuis. Maar ook bedrijfsmatig zijn er allerlei mogelijkheden om energie op te slaan. Zelfs in enorm grote hoeveelheden. Maar niet elke oplossing is voor iedereen de …
leer meerEnergieopslag: wat zijn er voor alternatieven voor batterijen?
Veel belangstelling is er de laatste tijd voor ''groen'' waterstof, d.w.z. waterstofgas (H 2) dat gemaakt wordt van water met behulp van groene stroom (in tegenstelling tot ''blauw'' of ''grijs'' waterstof dat gemaakt wordt van fossiele brandstoffen).
leer meerEnergieopslag
Door een grotere betrouwbaarheid en onafhankelijkheid, voorkomt u bovendien mogelijke onderbrekingen in de netvoeding. Energieopslag is beschikbaar voor woningen, commerciële en industriële gebouwen, of op een nog …
leer meerEnergieopslag en energie-omzetting als oplossing voor netcongestie
Slimme oplossingen op het gebied van energieopslag en -omzetting kunnen het probleem van netcongestie verminderen en zorgen voor een nieuw verdienmodel. Als bij toekomstige zonne- en windmolenparken een batterijpakket wordt geplaatst, kan toekomstige ...
leer meer