zal Europa de opslag van energie in de lucht bevorderen Waarom

Meer informatie

De toekomst van energie, wat kunnen we verwachten?

De energiemarkt is een markt die nooit stilstaat. Vooral op het gebied van duurzame energie volgen de ontwikkelingen elkaar in een raptempo op. De Nederlandse bevolking is het dan ook eens met de stelling dat de productie van energie volledig duurzaam moet zijn. Maar hoe ziet deze toekomst...

leer meer

CO2 opslaan in de grond | de voor

In dit artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn van CO2 opslag in de grond, hoe het precies werkt en duiken we in op verschillende toepassingen en de kosten hiervan. Wat is CO2? Koolstofdioxide (CO2) is een broeikasgas dat van nature in de atmosfeer voorkomt.

leer meer

Waarom zetten we Nederland niet vol windmolens en zonnepanelen?

Om heel Nederland van stroom te voorzien zouden meer dan 20.000 windmolens nodig zijn. Maar: helemaal afhankelijk worden van windenergie is niet mogelijk. Want voor energie uit wind moet het wel waaien, en dat doet het niet constant. Daarom zal windenergie

leer meer

EU regels aanpak luchtvervuiling & verontreiniging

Het doel van de richtlijnen is om luchtvervuiling in Europa terug te dringen en stelt daarbij eisen aan concentraties van bepaalde stoffen. De richtlijn maakt daarbij een onderscheid tussen grenswaarden, streefwaarden en …

leer meer

Energietransitie moet in de versnelling, ''de-industrialisatie van Europa …

Voorlopig ziet De Groot de energieprijzen in Europa ook niet substantieel dalen. Uit berekeningen op basis van verschillende scenario''s, die uitgaan van 100 procent klimaatneutraliteit in 2050 ...

leer meer

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent dat?

De inzet van de Nederlandse overheid De Nederlandse overheid erkent het belang van energieopslag en heeft een aantal stappen ondernomen om de capaciteit van energieopslag in Nederland te vergroten. Een van deze stappen is de zogeheten Routekaart Energieopslag, die de belangrijkste acties beschrijft om energieopslag te …

leer meer

Waterstof: de energie van de toekomst? | ID

Nederland en Europa hebben grote waterstofambities. Om deze ambities te realiseren, is een doortastend beleid nodig dat zich richt op zowel de aanbod- als de vraagkant van waterstof. Het kabinet heeft …

leer meer

Startup Solyx introduceert eenvoudige opslag van zonne-energie: …

Bij opslag van zonne-energie in woonhuizen wordt meestal gedacht aan thuisbatterijen. Een mooie technologie, maar erg duur. Startup Solyx introduceert de Water Accu, om zonne-energie betaalbaar op te slaan in warm water. De Water Accu bestaat uit het product van Solyx Energy, en een gewone elektrische boiler. Bijkomend voordeel: het bespaart …

leer meer

Schone energie

Doel van de nieuwe TEN-E-verordening is de grens­overschrijdende energie-infrastructuur van de EU te moderniseren, koolstofvrij te maken en te verbinden, om bij te dragen aan …

leer meer

Waarom drijven wolken in de lucht en vallen ze niet naar beneden?

Wolken bestaan uit duizenden kleine druppeltjes (hoog in de lucht ook wel uit ijskristallen). Door de zwaartekracht van de aarde vallen deze druppeltjes naar beneden. Maar waarom zien we dat dan niet gebeuren?Dat komt omdat deze druppeltjes heel licht zijn. Door de wrijving met de lucht blijven de vallende kleine druppeltjes als het ware drijven op de …

leer meer

Schone energie

Wat doet de EU om schone energie mogelijk te maken? De EU neemt al meer dan 15 jaar maatregelen voor meer schone energie. Met de Europese Green Deal van 2019 hebben de EU en haar lidstaten hun ambitie om de opwarming van de aarde tegen te gaan en over te stappen op schonere energie een tandje hoger geschakeld, wat strookt met de …

leer meer

Het opzetten van de eerste en grootste volwaardige faciliteit voor koolstofafvang, -transport en -opslag …

Sinds 2011 hebben de Noorse olie- en gasexploitanten Equinor en Gassnova twee opeenvolgende precommerciële aanbestedingen met succes afgerond waarbij kosteneffectieve oplossingen voor de volledige afvang, het vervoer en de opslag van koolstof werden ontwikkeld en getest. Dit is een hoeksteen van de klimaatstrategie van …

leer meer

De race om de super batterij

Groene energie opwekken kunnen we. Maar hoe zit het met de opslag? Overal ter wereld zijn opslagtechneuten en batterijpioniers op zoek naar manieren om duurzame energie op te slaan. Een verkenning van de nieuwe opslagmogelijkheden en -technieken: van snelle batterijen tot warmte-opslag in basalt en zout. En van ijzerpoeder als energiedrager tot …

leer meer

Richtlijn (EU) 2023/… van het Europees Parlement en de Raad …

inbegrip van opwekking, transmissie, distributie en eindgebruik van energie, zal gunstig zijn voor het milieu, de luchtkwaliteit en de volksgezondheid verbeteren, de …

leer meer

CAES: Energie opslaan in zoutcavernes

Als energie goedkoop beschikbaar is wordt atmosferische lucht in ondergrondse holtes gepompt tot een druk van 80 tot 150 bar. Bij het comprimeren van de lucht komt veel warmte vrij, met grote warmtewisselaars en opslagtanks wordt ook de warmte zo goed

leer meer

Europese Rekenkamer – EU-optreden op het gebied van …

43. Het EU-streefdoel voor energie-efficiëntie voor 2030 houdt in dat de energie-efficiëntie met ten minste 27 % moet worden verbeterd op EU-niveau ten opzichte van ramingen …

leer meer

Energieopslag in vloeibare lucht voor 5 cent per kilowattuur?

Ook qua toepassing tussen waterstof en accu in Ook na jaren van flinke kostendalingen zijn accu''s nog steeds prijzig. Dat op zich is geen probleem. Ook bij een hoge accuprijs is er een businesscase voor opslag in accu''s, echter slechts voor enkele uren opslag. voor opslag in accu''s, echter slechts voor enkele uren opslag.

leer meer

Klimaatverandering begrijpen en aanpakken — …

Om maatregelen ter beperking van de klimaatverandering te stimuleren zijn de EU-lidstaten klimaat- en energiebeleid overeengekomen en hebben ze heldere doelen …

leer meer

SustainaWeekly

Dit is de eerste van een reeks van drie nota''s over de vraag naar elektriciteit. De elektriciteitssector moet decarboniseren omdat hij verantwoordelijk is voor ongeveer 1/3 van de wereldwijde CO2-uitstoot. De sector moet ook groeien omdat andere sectoren, zoals ...

leer meer

De lucht in Europa wordt schoner, waardoor de volksgezondheid …

De luchtkwaliteit in Europa wordt beter. Maar vervuilde lucht tast nog steeds de gezondheid aan en leidt tot vermijdbare sterfgevallen, vooral in steden. Het goede nieuws …

leer meer

Waarom overtollige energie in de zomer niet naar Waterstof?

@Snowwie Voorlopig (de komende 10-15 jaar) mag je er van dromen elektrische energie goedkoop naar de winter te "transporteren". Warmte naar de winter transporteren om te verwarmen is makkelijker. Verder nog belangrijk: (Groene) waterstof heeft in eerste

leer meer

Het tegengaan van klimaatverandering | Infopagina''s …

Het EU-emissiehandelssysteem (EU-ETS) (Richtlijn (EU) 2018/410), de eerste en nog altijd de grootste internationale koolstofmarkt, is een cruciaal EU-beleidsinstrument in de strijd …

leer meer

Waarom is de lucht blauw? | Willem Wever

Regenboog De zon straalt wit licht uit naar de aarde. Maar dat witte licht is eigenlijk een combinatie van allerlei kleuren licht. Je ziet die kleuren pas als het licht wordt gebroken, net als bij een regenboog. Atmosfeer Om de aarde te bereiken, moet het witte zonlicht ...

leer meer

Verlaten mijnen kunnen onuitputtelijke bron van energie worden

Een ondergrondse opslag van energie op basis van zwaartekracht kan van gesloten mijnen een bijna onuitputtelijke bron van duurzame elektriciteit maken. Dat is de boodschap van een rapport van wetenschappers aan het International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hernieuwbare …

leer meer

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht | Rijksoverheid

De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …

leer meer

België klimaatneutraal: een energieplan

Door de schommelende producties van zon en wind en door het variabele stroomgebruik van de consument, zal het aanbod en dus ook de spanning op het net voortdurend wijzigen. Om het elektriciteitsnetwerk stabiel te houden moeten we elektriciteit kunnen opslaan voor korte (minuten tot 1 dag) en lange termijn (maanden tot 1 jaar).

leer meer

Hoe stimuleert de EU hernieuwbare energie? | Onderwerpen

De regels zijn in juni 2022 in werking getreden. Europarlementariërs drongen met succes aan op meer offshore projecten voor hernieuwbare energie en het vergemakkelijken van …

leer meer

Waarom ligt focus zo sterk op landbouw om stikstof te beperken?

Stikstofgas, een kleur- en reukloos gas dat zo''n 78 procent van de lucht uitmaakt, is onschadelijk.Maar stikstof kan zich in de lucht ook verbinden met andere elementen en dan ontstaan er verbindingen die wel schadelijk zijn voor natuur en mens.Het stikstofdossier ...

leer meer

De lucht in, maar waarom met ú? van Jaap Schellinger Mariska …

Speciaal voor vliegers werd de sollicitatievideo "de argeloze piloot" geproduceerd. Inmiddels hebben honderden vliegers met succes gebruik gemaakt van de sollicitatietrainingen. Mariska Roelofs is ook psycholoog en werkte ruim tien jaar bij Schellinger Trainingen als coach en trainer.

leer meer

Waarom is schone lucht zo belangrijk?

De Nedis® luchtreinigers zorgen voor de schone lucht die je nodig hebt. Deze luchtreiniger werkt met een HEPA filter en verwijdert tot 99,99% van alle deeltjes van 0,3 micrometer of groter, waaronder pollen en huisstofmijt. Dit betekent minder stof en je zult ook

leer meer

Europese Rekenkamer – EU-optreden op het gebied van energie en klimaatverandering …

06 Het EU-optreden op het gebied van energie en klimaatverandering omvat de twee elkaar aanvullende beleidsantwoorden op klimaatverandering: mitigatie en aanpassing. Bij de mitigatie van de klimaatverandering wordt gestreefd naar het aanpakken van de oorzaken van klimaatverandering door de broeikasgasemissies terug te dringen of te …

leer meer

Duurzame energie – dit doet de EU | Europese Unie

Lees wat de EU doet om hernieuwbare en duurzame energiesystemen te creëren. Meer over milieukeurmerken, financieringsmogelijkheden en nieuws en evenementen.

leer meer

Waarom is de lucht blauw? | Willem Wever

Door de gasmoleculen in de lucht wordt blauw licht alle kanten opgestuurd. Dat verschijnsel noemen we verstrooiing. Doordat het blauwe licht ons uiteindelijk van alle kanten bereikt, zien wij de hemel als blauw.

leer meer

Energy storage platform: energieopslag na 2030 | TNO

TNO werkt in het Energy Storage Platform aan technologische oplossingen om energie in allerlei vormen op te slaan om altijd aan de vraag te kunnen voldoen. Verschillende laboratoria van TNO spelen hierin een rol, bijvoorbeeld het ''Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy'' (RCSG) voor de opslag van aardwarmte, in Petten het Faraday lab voor …

leer meer

Thematekst waterstof en de energietransitie

Het aanbod van zonne- en windenergie is niet gelijk verdeeld over de aardbol, en er is geografische onbalans tussen het praktisch en economisch potentieel aan hernieuwbare energie en de behoefte aan deze energie. Net als nu met fossiele energiebronnen zal er naar verwachting straks dan ook behoefte zijn aan import van energie van zon en wind.

leer meer

Wetenschappers genereren elektriciteit uit vocht in de lucht

Amerikaanse wetenschappers van de University of Massachusetts Amherst hebben een apparaat ontwikkeld waarmee het via een natuurlijk eiwit mogelijk is om elektriciteit te genereren op basis van ...

leer meer

Duurzame energie – dit doet de EU | Europese Unie

Via de Europese Energie-unie zorgt de EU voor meer samenhang op alle beleidsterreinen om een betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening te creëren. De EU …

leer meer

IJzerpoeder als batterij van de toekomst: overal te vinden en …

Wij doen nu onderzoek naar een alternatief: opslag van energie in ijzerpoeder. Als je dat poeder verbrandt, komt de energie vrij in warmte.'''' Deen:,,Zie het ijzerpoeder als een opgeladen batterij. Bij verbranding haal je de energie eruit en blijft er een lege batterij

leer meer

Een toekomst op basis van hernieuwbare energie — Europees …

Bron: EEA-portaal Klimaat en Energie in de EU. Wind- en zonne-energieprojecten in heel Europa Veel recente projecten in Europa beginnen het enorme potentieel van …

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap