bijeenkomen-nieuwe nationale norm voor brandbeveiliging bij energieopslag
Brandveiligheid in gebouwen en hoe normen daarbij helpen
En normen zijn het perfecte middel voor elke brandbeveiligingsstrategie. Best practices voor brandpreventie, branddetectie en brandbestrijding helpen je om je gebouw te …
leer meerNieuwe versie NEN 7250 en norm brandveiligheid zonnepanelen …
Zo wordt nog dit jaar de nieuwe versie van de NEN 7250 vastgesteld en komt er een norm voor brandveiligheid. De Nederlandse zonne-energiesector krijgt in de periode 2021 …
leer meerNieuwe CCV-inspectieschema''s voor brandbeveiliging gepubliceerd
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft drie nieuwe inspectieschema''s voor brandbeveiliging gepubliceerd. Deze gaan op 1 juli 2024 in. Het gaat om drie nieuwe inspectieschema''s voor het beoordelen van het basisontwerp, detailontwerp en het brandbeveiligingssysteem.
leer meerEN 13501 norm voor preventieve brandbeveiliging
De norm DIN EN 13501 Nieuwste norm voor preventieve brandbeveiliging Verminder de brandbelasting bij gebouwen Test van rookontwikkeling Ontdek nu!
leer meerNEN herziet norm voor brandmeldinstallaties
NEN heeft de norm voor brandmeldinstallaties herzien. De herziene norm is gepubliceerd. Wat heeft NEN veranderd aan de norm voor brandmeldinstallaties? Het gaat om de NEN 2654-1 ''Beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties – Deel 1: Brandmeldinstallaties''..
leer meerAan welke normen dienen pictogrammen te voldoen?
De geldende norm voor pictogrammen is de ISO 7010:2011 norm. Deze norm geeft een richtlijn betreffende het gebruik, hun verschijningsvorm en toelaatbare afwijkingen. Het gaat hier om een richtlijn en geen algemeen verplichtende norm, aangezien deze nog niet wettelijk verankerd is in België.
leer meerEnergieopslag: Hoe kan je Stroom opslaan? | Pure Energie
Bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden wanneer de zon veel schijnt. Het opslaan van energie zorgt voor flexibiliteit en is hard nodig. Zo wordt voorkomen dat duurzame energie verloren gaat. Er zijn verschillende manieren van grootschalige energieopslag, zoals
leer meerOpgelet: nieuwe voorschriften op het vlak van brandveiligheid …
Vanaf 1 juli 2022 zijn aangepaste voorschriften van toepassing voor de brandveiligheid van stookplaatsen, parkeergebouwen, liften en gevels, en dit op het volledige Belgische Grondgebied. Deze aanpassing wordt ingevoerd door een recent koninklijk besluit waarin nieuwe basisnormen werden vastgelegd voor de preventie van brand en ontploffing …
leer meerNormtekst voor buurtbatterijen in de maak
Energieopslag gaat een steeds belangrijker rol spelen in de Nederlandse energietransitie. Dalende kosten voor batterijen en nieuwe toepassingen maken de businesscase steeds interessanter. Er zullen op meer plekken batterijen geplaatst worden.
leer meerNetcongestie stuwt interesse in mogelijkheden voor energieopslag
De interesse vanuit agrarisch ondernemers in energieopslag neemt toe. Dat zei Nick Waltmans van Full Power Support maandagavond 6 november tijdens het webinar ''Energieproductie en -opslag, wat levert het op?''. De huidige netcongestie ligt hieraan ten grondslag. Behalve voor accu''s is er ook veel interesse in zon op dak en …
leer meerNEN publiceert nieuwe versie NEN 7250 voor zonnepanelen ter …
De norm gaat onder andere in op onderwerpen als windbelasting, inwendige condensatie, temperatuurinvloeden, brandveiligheid, geluid en thermische isolatie. De wijzigingen in …
leer meerEnergieopslag
Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor …
leer meerNEN en SIKB ontwikkelen norm voor bodembeschrijving
De nationale norm voor bodembeschrijving zal daarnaast gebaseerd worden op verschillende documenten zoals: NEN 5706:2003 ''Richtlijnen voor de beschrijving van zintuiglijke waarnemingen tijdens de uitvoering van milieukundig bodemonderzoek'';
leer meerNBN
Nieuw: alle normen voor brandveilige gebouwen in een notendop. Laatst bijgewerkt: 9/7/2024. Welke normen voor brandpreventie, branddetectie en brandbestrijding helpen …
leer meerWat zijn de richtlijnen voor het veilig opslaan of opladen van grote …
Het veilig opslaan en opladen van grote hoeveelheden lithiumbatterijen vereist zorgvuldige naleving van specifieke richtlijnen om de risico''s op brand, thermische runaway en …
leer meerNieuwe norm voor veiligheidstekens
De herziene versie van NEN 3011, de nationale norm met eisen voor veiligheidskleuren en -tekens in de werkomgeving en in openbare ruimtes, is op 1 maart gepubliceerd. NEN 3011:2015 vervangt zowel de voorgaande versie uit 2004 inclusief correctiebladen, als NEN 6088:2002 ''Brandveiligheid van gebouwen – Vluchtwegaanduiding – Eigenschappen en …
leer meerNormconformiteit brandbeveiligingsinstallaties: de voor
Bij nieuwe technieken, zoals watermistinstallaties, is een belangrijk gedeelte van de technische voorschriften daarentegen fabricaatafhankelijk. Onder ''kwaliteit'' wordt alles verstaan dat wat van belang is voor het functioneren, de betrouwbaarheid, de
leer meerNederlandse start-up mikt met nieuwe batterij op doorbraak in langdurige energieopslag
De Nederlandse start-up Ore Energy heeft €10 mln aan investeringen binnengehaald voor het ontwikkelen van zijn ijzer-luchtbatterij. ... De ijzer-luchtbatterij van Ore Energy kan langdurig groene energie opslaan, zodat er ook stroom is op dagen met weinig wind of
leer meerTheBattery
Alfen''s energieopslagoplossingen zijn gebaseerd op twee hoofdproducten: TheBattery Elements en TheBattery Mobile accu containers zijn op maat gemaakt voor verschillende markten en toepassingen, maar gebaseerd op dezelfde ontwerpprincipes om optimale prestaties, flexibiliteit, modulariteit en een lange levensduur te garanderen.
leer meerEuropese Richtlijn Energieprestatie Gebouwen vereist expertise …
De Richtlijn Energieprestaties van Gebouwen (EPBD) omvat een verbeterde norm voor nieuwe gebouwen, inclusief een ambitieuzere visie om gebouwen emissievrij te maken. Voor bestaande gebouwen zijn verbeterde renovatiestrategieën voor de lange termijn
leer meerDe zes voordelen van energieopslag
Met een Energie Opslag Systeem (EOS) kunnen agrarisch ondernemers een nieuwe stap zetten richting een nog duurzamere, onafhankelijkere en slimmere toekomst. Energieopslag stelt hen in staat nog meer voordeel te halen uit zon en wind. Hieronder licht Zonnepanelen op het dak kort zes voordelen van energieopslag toe.
leer meerHoe kan een nationale norm voor natuur in de stad gemeenten …
Het Rijk wil stimuleren dat er genoeg natuur in en om de stad komt. Natuur kan namelijk bijdragen aan veel van de grote opgaven waar we voor staan, zoals ons aanpassen aan het veranderende klimaat, het versterken van de biodiversiteit en het verbeteren van onze leefomgeving. Verschillende ministeries hebben daarom aan het Planbureau voor de …
leer meerNBN EN 459 : nieuwe norm voor bouwkalk
de nieuwe norm van toepassing. Zoals voorzien in de Europese richtlijnen moeten de nationale normaliserende instellingen (BIN in België) de Europese normen omvormen tot nationale documenten : voor België – …
leer meerNorm brandveiligheid zonnepanelen in en op gebouwschil op komst
De Nederlandse zonne-energiesector krijgt in de periode 2021-2022 te maken met nieuwe normen. Zo wordt nog dit jaar de nieuwe versie van de NEN 7250 vastgesteld en komt er een norm over brandveiligheid. "Nog dit kwartaal beslissen we of de nieuwe ...
leer meerNieuwe norm voor parkeergarage van de toekomst
Nieuwe norm voor parkeergarage van de toekomst 11 januari 2017 NEN 2443:2013 ''Parkeergarages – veiligheid'' is een norm die zich richt op diverse aspecten van parkeergarages. Door ontwikkelingen zijn er redenen om …
leer meerNorm voor bepaling en classificatie van de brandwerendheid van …
NEN 6069 implementeert Europese normen voor de bepaling en classificatie van de brandwerendheid van bouwdelen in Nederland. De norm regelt de aansluiting tussen de …
leer meerNieuwe brandveiligheidsvoorschriften voor …
Nieuwe schoolgebouwen en uitbreidingen van bestaande schoolgebouwen, waarvoor de aanvraag voor de bouw wordt ingediend vanaf 1 maart 2021, moeten voldoen aan een nieuwe …
leer meerEnergieopslag: de volgende doorbraak in de energietransitie!
Energieopslag is een sleuteltechnologie voor de energietransitie. In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagtechnologie. Hoewel er in …
leer meerNCPN blog 3: De Nationale Circulaire Plastics Norm in een …
De Nationale Circulaire Plastics Norm in een notendop: wat, waarom, voor wie en hoe. Wij maken alleen gebruik van functionele cookies en analytics. Meer over ons privacybeleid leest u hier .
leer meerNieuwe versie NEN 7250 en norm brandveiligheid zonnepanelen …
De Nederlandse zonne-energiesector krijgt in de periode 2021-2022 te maken met nieuwe normen. Zo wordt nog dit jaar de nieuwe versie van de NEN 7250 vastgesteld en komt …
leer meerBasisnormen
Algemene Directie Civiele Veiligheid – Brandpreventie deelt op zijn website de voorpublicatie van het koninklijk besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de …
leer meerEuropese Richtlijn Energieprestatie Gebouwen vereist expertise …
De Richtlijn Energieprestaties van Gebouwen (EPBD) omvat een verbeterde norm voor nieuwe gebouwen, inclusief een ambitieuzere visie om gebouwen emissievrij te maken. …
leer meerNEN en SIKB ontwikkelen nieuwe norm voor bodembeschrijving
Nederlandse norm bij ISO 25177 Aanleiding is de nationale implementatie van ISO 25177 ''Soil quality - Field soil description''. Deze internationale norm met toepassing op het gebied van milieu, bodemkunde, landbouw en voedsel, …
leer meerNEN-werkgroep Brandveiligheid zonnepanelen werkt hard aan …
De NEN-werkgroep Brandveiligheid van PV-panelen in en op de gebouwschil verwacht dat de nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid van zonnepanelen in en op de …
leer meerNieuwe indoor testbank voor energieopslag bij CSIR om lokale oplossingen voor duurzame energieopslag …
Samenwerking tussen België en Zuid-Afrika effent het pad voor de transitie naar hernieuwbare energie. Pretoria – 23.03.2023, Zijne Majesteit Koning Filip van België en Zijne Koninklijke Hoogheid President Cyril Ramaphosa bezochten vandaag een nieuwe testbank voor indoor energieopslag bij de Council for Scientific and Industrial Research …
leer meerNieuwe versie van de norm voor FSC-trademarkgebruik door …
Op 1 oktober 2021 publiceerde FSC Internationaal de nieuwe versie (V2-1) van de norm rond keurmerkgebruik door certificaathouders (FSC-STD-50-001). De twee nieuwigheden zijn enerzijds de aanpassing van de tekst in het FSC Mix label, en anderzijds nieuwe richtlijnen rond de communicatie rond FSC controlled wood.
leer meerNieuwe norm brandmeldinstallaties
De nieuwe norm voor brandmeldinstallaties NEN 2535 is niet alleen van belang voor gespecialiseerde en gecertificeerde installateurs, maar ook voor de W-installateur. De blusinstallatie bijvoorbeeld wordt ook door de moderne brandmeldinstallatie (BMI) aangestuurd.
leer meerNieuwe norm voor inspecties brandveiligheid elektra-installatie
Nieuwe norm voor inspecties brandveiligheid elektra-installatie 22 september 2017 Nog dit jaar krijgt de inspectienorm NEN3140 een ... Bij een los contact kan er een vlamboog ontstaan waardoor brand ontstaat in de stekkerdoos. Die slaat over naar de gordijnen ...
leer meer