heeft traditionele elektriciteit energieopslag nodig

Meer informatie

TenneT geeft bedrijven rekentool voor grootschalige opslag elektriciteit

TenneT heeft adviesbureau Ecofys gevraagd deze tool te ontwikkelen en is een aantal voorbeeldcases uitgewerkt. In deze modellen komen de volgende technologieën aan de orde: lithium-ion-accutechnologie (NMC); redox-flow-accutechnologie; energieopslag met perslucht (Compressed Air Energy Storage, CAES); elektrolyse voor duurzame …

leer meer

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …

Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …

leer meer

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent dat?

Door energie op te slaan, hoeft niet alle opgewekte elektriciteit in één keer op het net te worden gezet. En dat kan weer helpen om piekbelastingen te verminderen en de …

leer meer

Standpunt energieopslag

De afgelopen paar jaar is een toename zichtbaar van het aanbod van energiediensten achter de meter. Eén daarvan is de batterij. Energie-Nederland (h)erkent dat batterijen …

leer meer

Flexibel vliegwiel voor thuis maakt energieopslag betaalbaar

Update: De Amerikaanse startup Velkess heeft via crowdfundplatform Kickstarter $ 56.000 opgehaald voor de ontwikkeling van een flexibel vliegwiel. Het Velkess Flywheel is bedoeld voor thuisopslag van zonnestroom. Update 3 januari 2017: Bill Gray, de ontwikkelaar en oprichter van Velkess, heeft de handdoek in de ring gegooid. ...

leer meer

Onze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent dat?

De inzet van de Nederlandse overheid De Nederlandse overheid erkent het belang van energieopslag en heeft een aantal stappen ondernomen om de capaciteit van energieopslag in Nederland te vergroten. Een van deze stappen is de zogeheten Routekaart Energieopslag, die de belangrijkste acties beschrijft om energieopslag te …

leer meer

De zwaartekracht benutten: de toekomst van duurzame energieopslag

Ten tweede vormen ze een schoner, goedkoper en betrouwbaarder alternatief voor traditionele energiebronnen zoals chemische batterijen. Deze accu''s kunnen ook van cruciaal belang zijn voor het balanceren van het elektriciteitsnet, door elektriciteitsopslag voor lange perioden en korte perioden te bieden.

leer meer

De opkomst van waterbatterijen: een nieuw tijdperk van hydro-elektrische energieopslag

De toekomst van hydro-elektrische energieopslag Het wereldwijde potentieel voor waterkracht met PSH-systemen is enorm. Over de hele wereld zijn er ongeveer 600.000 potentiële locaties geïdentificeerd voor systemen …

leer meer

Elektriciteit omzetten en opslaan in chemische verbindingen noodzakelijk voor …

Efficiënte energieopslag is noodzakelijk voor een zinnige transitie naar duurzame energiebronnen. Dat betekent wel dat we duurzaam opgewekte elektriciteit (gedeeltelijk) zullen moeten omzetten en opslaan in chemische verbindingen. Dat stelt Wiebren de Jong

leer meer

Energietransitie: de laatste ontwikkelingen

Opslagtechnologie: Het verbeteren van technologieën voor energieopslag, zoals batterijen, om hernieuwbare energiebronnen continu beschikbaar te maken. Zelfs wanneer de zon niet schijnt of de wind niet waait is er groene energie beschikbaar.

leer meer

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht | Rijksoverheid

Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …

leer meer

Beleggen in energieopslag

Piet Schimmel, expert thematisch beleggen, gelooft dat vooruitgang in technologie voor energieopslag en accu''s een belangrijke stimulans voor elektrisch rijden zal blijken. Hier geeft hij antwoord op vragen over de rol van energieopslag voor hernieuwbare energie en voor de markt van elektrische auto''s.

leer meer

Het energiesysteem van de toekomst heeft opslag nodig

Om hier verandering in te brengen, is energieopslag nodig. Deze opslag vervult dan ook een belangrijke rol in de Energiewet en het Nationaal Plan Energiesysteem (NPE). Met de Routekaart Energieopslag voorziet de overheid bovendien in een flinke groei van de opslagcapaciteit en de productie van waterstof.

leer meer

Lowtech energieopslag: de persluchtbatterij

Niet alleen heeft een persluchtbatterij een lagere efficiëntie dan een loodzuurbatterij, ze heeft ook nog eens veel meer plaats nodig, wat extra nadelig is voor kleinschalige systemen. Maar bij decentrale energieopslag kunnen beide nadelen elkaar opheffen.

leer meer

Introductie energie opslagsystemen

De elektriciteit die nodig is voor gecomprimeerde waterstofopslag op 200 bar bedraagt 2,1% van de energie-inhoud. Het Europese project HyUnder concludeerde in 2013 dat voor de opslag van wind en zonneenergie 85 …

leer meer

Welke ontwikkelingen kunt u verwachten rondom energieopslag?

Wilt u in grootschalige opslag investeren? En bent u benieuwd welke rol opslag kan spelen in ons toekomstige energiesysteem? Omdat er al veel aandacht voor energieopslag is ontwikkelden wij een Routekaart Energieopslag. Opslag kan een belangrijke rol spelen bij het flexibel maken van ons energiesysteem. Technisch is er veel mogelijk in opslag van …

leer meer

Record-energieopslag in nieuw condensator-diëlektricum

Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben een diëlektricum-materiaal voor condensatoren ontwikkeld dat een met batterijen vergelijkbare energie-opslagcapaciteit heeft. Hiermee wordt de weg geopend naar de ontwikkeling van condensatoren die een aanzienlijk hogere energie- en vermogensdichtheid hebben dan traditionele …

leer meer

Energiesector: Het loont niet om te investeren in energieopslag

Op dit moment heeft Nederland 0,15 gigawatt aan energieopslag. Het is daarom een uitdaging om in zes jaar tijd zo veel energieopslag te bouwen. Die pittige opdracht ligt bij commerciële bedrijven.

leer meer

Energieopslag en energie-omzetting als oplossing voor netcongestie

Denk hierbij aan vraag- en aanbodsturing van elektriciteit, lokale opslag van elektriciteit en omzetting van elektriciteit in warmte of gas. Hieronder lichten we twee van deze opties toe. Voor meer informatie over netcongestie en de gevolgen, zie het artikel '' Volle elektriciteitsnetten frustreren economie en energietransitie ''.

leer meer

Rijksoverheid stimuleert duurzame energie

Nederland werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrij komt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. De regeringsleiders van de Europese Unie (EU) hebben in december 2020 afgesproken te streven naar een Europees CO2-reductiedoel van 55%. Een overgang naar een …

leer meer

Een nieuw energiesysteem

Hiervoor heeft Nederland een nieuw energiesysteem nodig: van opwek, gebruik, transport tot en met opslag van energie. Maar wat is het energiesysteem en waarom moeten we …

leer meer

Energieopslag | Vlaams Energiebedrijf

Wanneer u warmte nodig heeft, zal de brandstofcel de waterstof omzetten in warmte en elektriciteit. Specificaties raamovereenkomst Energieopslag is een van de mogelijke technieken onder de raamovereenkomst studie, waar we een apart perceel hebben voor zonnepanelen en opslag.

leer meer

Introductie energie opslagsystemen

De elektriciteit die nodig is voor gecomprimeerde waterstofopslag op 200 bar bedraagt 2,1% van de energie-inhoud. Het Europese project HyUnder concludeerde in 2013 dat voor de opslag van wind en zonneenergie 85 extra opslagplaatsen benodigd zijn omdat de huidige opslagsytemen PHES en CAES niet voldoende zijn.

leer meer

Zout Water Thuisbatterij 2023: Duurzame Energieopslag voor Thuis

Een zout water thuisbatterij kan worden toegepast in woningen voor energieopslag van zonnepanelen, als back-up stroomvoorziening tijdens stroomuitval en voor het opladen van elektrische voertuigen. In 2023 zijn er al verschillende zout water thuisbatterijen op de markt verkrijgbaar en de verwachting is dat de markt voor zout water thuisbatterijen de …

leer meer

Survey voor Sectorbreed Energieopslag Marktonderzoek

voor of achter de meter. Het onderzoek zal tevens duidelijk maken of het energieopslagsysteem particulier, collectief, industrieel of grootschalig wordt ingezet. Oproep aan Energieopslag Stakeholders in Nederland Om een zo compleet mogelijk ...

leer meer

Het energiesysteem van de toekomst heeft opslag nodig

Het energiesysteem van de toekomst heeft opslag nodig Energieopslag gaat een cruciale rol vervullen in de energietransitie. De capaciteit moet de komende jaren flink groeien. Toch is het realiseren van opslagprojecten nog ingewikkeld. Flexibiliteit van ontwikkelaars ...

leer meer

Duurzame energieopslag: tafel en zout kunnen de klus klaren

Voor het maken van batterijtechnologieën zijn niet per se zeldzame materialen nodig. AQUABATTERY heeft een duurzame batterij ontwikkeld die keukenzout en water gebruikt om energie op te slaan. AQUABATTERY, geboren in de gangen van de Technische Universiteit Delft en gevestigd in Alphen aan de Rijn, heeft een robuuste, …

leer meer

Beyond Li-ion: grenzen verkennen in energieopslag

Europa''s ambitie om de doelstelling voor hernieuwbare energie te verhogen naar 42,5% in 2030 is afhankelijk van het vergroten van de mogelijkheden voor energieopslag, met een doelstelling van 200 gigawatt voor 2030. Er zijn wereldwijd ongeveer 600.000 potentiële ...

leer meer

Welke ontwikkelingen kunt u verwachten rondom energieopslag?

In de Routekaart Energieopslag leest u dat elektriciteits-, moleculen- en warmteopslag nodig zijn in ons energiesysteem. Ten eerste zorgen deze 3 er samen voor dat we vraag …

leer meer

Factsheet ENERGIE opslag: stand van zaken

voor tijden dat er elektriciteit geproduceerd moet worden. De beschikbaarheid van energie en de vraag naar energie zijn niet altijd voorspelbaar. Daarom is energieopslag nodig. …

leer meer

Energieopslag

Energieopslag en de energietransitie Voor de energietransitie wordt het op grote schaal ondergronds opslaan van waterstof én warm water onderzocht. EBN bekijkt hoe deze opslagvormen stap voor stap kunnen worden …

leer meer

EU heeft te weinig oog voor de opslag van zonne-energie

Met energieopslag is de beschikbare elektriciteit beter te sturen. Netbeheer Nederland kwam in 2021 met het rapport: ''Het Energiesysteem van de toekomst'' waarin ze aangeven dat in 2030 tussen de 40 en 60 gigawatt korte termijn energieopslag nodig is om de energietransitie mogelijk te maken.

leer meer

Megabatterij voor energieopslag voor bedrijven en gemeentes

Met 10 zonnepanelen op uw dak produceert u al gauw 10 kWh aan energie per dag, oftewel u heeft hiervoor een batterij nodig van meer dan € 5.000,-. Zelfs bij zeer grote opslag volumes zoals de 129 MWh Big Battery van Tesla in Australië liggen de kosten nog op € …

leer meer

Energieopslag als oplossing voor overvol elektriciteitsnet

In 2018 heeft Zuurbier 2,5 hectare gekocht naast het bollenbedrijf van Burger voor de realisatie van een zonnepanelenpark van 3,33 megawattpiek (MWp). ''In die tijd was er nog ruimte op het elektriciteitsnet en …

leer meer

Flowcelaccu''s voor energieopslag

In onze serie over innovatieve accutechnologie hebben we tot nu toe vooral cellen in traditionele vormen besproken, zoals we die bijvoorbeeld tegenkomen in hybride, plug-in- en elektrische auto''s ...

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap