nieuwe netaansluiting voor energieopslag in de zuidelijke regio

Meer informatie

Thuisbatterij: zonne-energie opslaan | Milieu Centraal

Milieu Centraal rekent voor de lange termijn met een stroomprijs van 25 cent per kilowattuur. Dit is de gemiddelde prijs die verwacht wordt voor de jaren 2025-2040. We rekenen hiermee omdat de besparing niet eenmalig is, maar jaarlijks terugkeert. Op dit moment (januari 2024) is de gemiddelde stroomprijs ongeveer 37 cent.

leer meer

Nu subsidie op energieopslag met een zakelijke batterij

De RVO heeft de nieuwe regelingen voor 2024 weer gepubliceerd. Daarmee kun je als ondernemer het investeringsbedrag voor een batterij aftrekken van je fiscale winst en hoef je dus minder belasting te betalen. ... Zo kun je met een kleinere netaansluiting toch voldoende vermogen leveren als je dat nodig hebt. Dat scheelt je direct geld voor een ...

leer meer

Opslag in batterijen is nieuwe stap in energietransitie

Hoe snel de batterijen in bedrijf kunnen zijn, is afhankelijk van de snelheid van vergunningverlening en van de levertijden van benodigde materialen. Als gevolg van de energietransitie is de vraag naar grondstoffen als lithium en ijzerfosfaat enorm toegenomen. Maar ook de levensduur van batterijen voor regelbaar vermogen is een onzekere factor.

leer meer

Energy hubs voor laadfaciliteiten elektrisch vervoer

Daarnaast is duidelijk geworden dat een slimme decentrale netaansluiting de mogelijkheden voor snellaadfaciliteiten daadwerkelijk vergroot op locaties waar onvoldoende aansluitvermogen is." ... Bijvoorbeeld omdat er nieuwe aanbieders van laadfaciliteiten komen, er congestie op het gereguleerde elektriciteitsnet dreigt, of omdat …

leer meer

Energie verkopen aan Energie | Gemeente Ede

De energie die door deze projecten wordt opgewekt, kopen de gemeenten in voor hun eigen energievoorziening. Zo stimuleren we verduurzaming op lokaal niveau en blijven de opbrengsten binnen de regio. We stimuleren de lokale deelname aan energieprojecten door inwoners en bedrijven zodat een deel van de winst ook bij hen terecht komt. Netcongestie

leer meer

Solar365

Wat moet nog worden onderzocht voor energieopslag in het algemeen? ... bijvoorbeeld door de opportunity costs te berekenen voor bedrijven die geen nieuwe of grotere netaansluiting kunnen krijgen. Daarbij zal een nieuwe subsidiesystematiek voor flexibiliteit worden overgewogen omdat de huidige subsidies worden verstrekt op basis van CO2 ...

leer meer

Nieuwe ''Handreiking energieopslag en netinpassing'' vol …

De Handreiking is vanaf nu beschikbaar via ISSO Open, en daarnaast wordt het een bijlage bij het – binnenkort beschikbare – vernieuwde Handboek Zonne-energie. Op 23 april …

leer meer

Waarom de markt voor energieopslagsystemen gaat exploderen

De uitdaging voor uitbaters van grootschalige energieopslagsystemen is om de juiste markt te kiezen waarop men acteert met de ''batterijen''. In tegenstelling tot zonnepanelen, die vooral zoveel mogelijk moeten produceren en alleen op afstand uitgezet moeten worden bij langdurig negatieve energieprijzen, is actief handelen met een ...

leer meer

Geen netaansluiting mogelijk? Energieopslag als oplossing

Met deze oplossing maakt Marijne geen kosten voor een netaansluiting en het inkopen van stroom. Ondertussen borgt ze de continuïteit van de bedrijfsvoering en neemt de …

leer meer

Nieuwe overeenkomst maakt delen van netaansluiting wind-, zon …

Invest-NL, Ventolines en Energy Storage NL hebben vandaag de Cable Pooling Overeenkomst (CPO) met energieopslag gepubliceerd. De Cable Pooling Overeenkomst (CPO) In de CPO zijn bepalingen opgenomen voor het delen van één aansluiting voor wind-, zon- én opslagprojecten. De overeenkomst gaat in op alle noodzakelijke …

leer meer

Solar Magazine

De gemeente Lelystad waarschuwt bouwbedrijven inmiddels om aanvragen voor netaansluiting van nieuwe woningen ''zo vroeg mogelijk in te dienen''. De wettelijk voorgeschreven termijn – 18 weken – waarbinnen een aangevraagde huisaansluiting moet zijn gerealiseerd, wordt volgens de gemeente in de meeste gevallen nog wel gehaald.

leer meer

Energie als verdienmodel en oplossing voor netaansluiting

Voor bedrijven met interesse in een grotere of nieuwe netaansluiting kan een batterij ook een oplossing zijn." Terugverdientijd van minder dan 6 jaar dankzij dynamische energieprijs en onbalansmarkt De functie van een batterij is helder, maar Kiwatt doet meer.

leer meer

Energieopslag: de volgende doorbraak in de energietransitie!

Energieopslag is een sleuteltechnologie voor de energietransitie. In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagtechnologie. Hoewel er in …

leer meer

Nieuwe overeenkomst maakt delen van netaansluiting wind

Energy Storage NL, de vereniging voor de Nederlandse energieopslagsector, is blij met de nieuwe overeenkomst. Jeroen Neefs, branchemanager Energy Storage NL: "We zien dat het Nederlandse elektriciteitsnet steeds voller raakt. We moeten daarom toewerken naar een efficiënter netgebruik. Dit kan niet zonder de inzet van energieopslag.

leer meer

Holland Solar: plafond op hernieuwbare elektriciteit in SDE

Holland Solar vindt het instellen van het plafond – dat afgelopen vrijdag door de minister aangekondigd werd – in het licht van de klimaatdoelstellingen en de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne een onbegrijpelijke beslissing. ''Zonnestroom is niet alleen een belangrijke optie voor de transitie naar duurzame energie, maar ook een oplossing om …

leer meer

Nieuwe kansen voor duurzaam beleggen: Zonnepanelen en energieopslag

De wereld van duurzaam beleggen heeft zich opnieuw uitgebreid met spannende kansen en ontwikkelingen. Deze keer staan zonnepanelen en energieopslag centraal. Met de veranderende salderingsregeling en de opkomst van energieopslagtechnologie, zijn er nieuwe mogelijkheden om niet alleen je financiële rendement […]

leer meer

Aantal Nederlandse boeren met energieopslag stijgt

''Het is een relatief nieuwe ontwikkeling, maar door de netcongestie gaat het ineens erg hard,'' zegt Martin Valentijn, directeur bij Zonnepanelen op het dak. Eerder verkocht het bedrijf, zoals de naam al zegt, puur zonnepaneleninstallaties voor agrarische ondernemers. Valentijn: ''Er zijn steeds meer mogelijkheden, we zouden de boer tekortdoen als we …

leer meer

Snellaadplein voor locaties met beperkte netaansluiting

Er kan tot 1.4 MWh aan batterijcapaciteit in worden geïnstalleerd. De zogenaamde powerconversie vindt plaats in een 10-voetscontainer. Deze is voorzien van een kleine omvormer voor de AC-connectie richting het net. De koppeling met het AC-gedeelte is nodig om ervoor te zorgen dat ook in koude donkere periodes energie van het net kan …

leer meer

Solar365

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, heeft de langverwachte Routekaart Energieopslag gepubliceerd en aan de Tweede Kamer aangeboden. De minister erkent het belang van de opslag van …

leer meer

Netaansluiting | Regionaal Energieloket

Er wordt onderscheid gemaakt tussen grootverbruikers (netaansluiting >3x80A) en kleinverbruikers (3x80A of kleiner). De netaansluiting is bepalend voor de subsidiemogelijkheden, businesscase en fiscale regelingen. Op de factuur van de netbeheerder is te zien welke aansluiting u heeft.

leer meer

Regio Stedendriehoek | Energie van de toekomst: Hoe ziet die …

Het toekomstige energiesysteem en de netcongestie vragen om een betere afstemming van vraag en aanbod van duurzame energie. In de zoektocht hiernaar kunnen collectieven van inwoners, ondernemers en agrariërs ondersteuning krijgen van OKE: het Ondersteunings- en Kenniscentrum voor Energie-initiatieven.

leer meer

Delfzijl krijgt de grootste opslagfaciliteit voor duurzame ...

In het Groningse Delfzijl komt de grootste opslagfaciliteit voor duurzame elektriciteit in Europa. In de ''mega-batterij'' kan straks ruim 1 GigaWattuur stroom worden bewaard. De opslagfaciliteit, met een oppervlakte van …

leer meer

Liander gaat elektriciteitsnet in vijf Nederlandse provincies ...

Liander investeert in de komende twee jaar 3,5 miljard euro in het elektriciteitsnet in Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en een deel van Zuid-Holland.

leer meer

Geen netaansluiting mogelijk? Energieopslag als oplossing

De gouden combinatie: zakelijke zonnestroom en energieopslag. Marijne vond de gouden combinatie: een zakelijke zonnestroominstallatie op het dak van haar distributiecentrum, met een batterij voor energieopslag als buffer. De zonnestroom die ze niet direct nodig heeft voor het eigen verbruik van het distributiecentrum wordt opgeslagen in de ...

leer meer

Energieproductie en -opslag in de landbouw: een investering die …

Een ander voordeel van energieopslag is dat de ondernemer met een accu altijd verzekerd is van de beste stroomprijs. Want stroom kan worden ingekocht op momenten dat de prijs laag is en worden opgeslagen tot het moment van verbruik. Daarnaast biedt opslag de mogelijkheid de energie pas te verkopen aan het stroomnet op momenten van hoge ...

leer meer

Wat ondernemers moeten weten: 10 misvattingen over …

De huidige terugverdientijd ligt tussen de 5 en 8 jaar. 3. Onbetrouwbaarheid van energieopslag. Misvatting: Energieopslag is onbetrouwbaar en werkt niet altijd wanneer je het nodig hebt. Ontkrachting: Energieopslag bestaat al heel lang (denk aan accu''s in de auto of gewone batterijen). Moderne energieopslagsystemen zijn dus zeer betrouwbaar ...

leer meer

Een op de tien melkveehouders wil investeren in energieopslag

Vorig jaar zei nog een op de vijf melkveehouders plannen te hebben om daarin te investeren. Dit is teruggelopen naar ongeveer een op de dertien. Redenen voor de extra aandacht voor accu''s en de verminderde interesse in zonnepanelen, liggen volgens accountmanager Luke Hekers van AgriDirect onder meer in de veranderende wet- en …

leer meer

Tennet mag kosten verplaatsen netaansluiting niet op ...

Netbeheerder Tennet mag de netaansluiting van Avebe verplaatsen, maar mag de kosten voor het nieuwe aansluitpunt niet verhalen op de aardappelcoöperatie. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) deze week bepaald in een geschil tussen de twee partijen. Ook mag Tennet de periodieke aansluitvergoeding van Avebe niet verhogen.

leer meer

Slimme energie voor Nederland met energy hubs

In sommige delen van het land kan de wachttijd voor een nieuwe netaansluiting oplopen tot zes jaar. De verwachting is dat in 2028 bijna de helft van het elektriciteitsnet overbelast is." ... ook al is er sprake van (dreigende) netcongestie in de regio. De inzet van energy hubs levert allerlei voordelen op – voor netbeheerders, ontwikkelaars ...

leer meer

Solar Magazine

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland publiceert begin volgend jaar de Handreiking Energieopslag voor de zonnepaneelinstallateur. Die wordt ook opgenomen in de volgende editie van het Handboek Zonne-energie. ... Dat brengt nieuwe uitdagingen voor installateurs en dan met name voor installateurs van zonnepanelen. Hun kennisniveau …

leer meer

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht

Voor het slim aansluiten van elektrische auto''s op het net, waarbij je dubbel gebruik maakt van de batterij (voor rijden en ondersteuning van het net), is met de Voorjaarsnota € …

leer meer

Energy hub tegen netcongestie Kempisch Park

De aanpak creëert nieuwe ruimte voor de duurzame groei van de deelnemers. Lokale duurzame energie in de hoofdrol. Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst is in mei 2024 het startsein gegeven voor de realisatie van een energy hub voor het Kempisch Bedrijvenpark.

leer meer

Solar Magazine

De regio krijgt in totaal 58,5 miljoen euro uit het Europese fonds. Nadat eerder al 2 projecten subsidie kregen, komt er nu ook geld voor een energiecampus en de netaansluitingen van 2 waterstoffabrieken. Nieuwe studenten Het project Energy Campus heeft een subsidie van 4.998.213 euro in de wacht gesleept.

leer meer

Duurzame energie op land uitdagend en samenwerken cruciaal

30 regio''s in Nederland werken aan de uitvoering van hun Regionale Energiestrategie (RES) voor het opwekken van duurzame energie op land. De regionale samenwerking is inmiddels stevig en de regio''s legden in hun eerste RES gezamenlijk een flinke ambitie neer voor het opwekken van zonne- en windenergie in 2030.

leer meer

Nieuwe kansen voor duurzaam beleggen: Zonnepanelen en energieopslag

De wereld van duurzaam beleggen heeft zich opnieuw uitgebreid met spannende kansen en ontwikkelingen. Deze keer staan zonnepanelen en energieopslag centraal. Met de veranderende salderingsregeling en de opkomst van energieopslagtechnologie, zijn er nieuwe mogelijkheden om niet alleen je financiële …

leer meer

Opslag in batterijen is nieuwe stap in energietransitie

De realisatie van het project neemt naar verwachting twee tot vier jaar in beslag. Hoe snel de batterijen in bedrijf kunnen zijn, is afhankelijk van de snelheid van vergunningverlening …

leer meer

Nieuwe Accu voor energie opslag/buffer. | RVO | Rijksdienst

In Nederland streven we er naar om de wijze waarop we energie opwekken drastisch te veranderen door af te stappen van milieuverontreinigende methoden en juist met nieuwe methodieken van energieopwekking te gaan werken. Hierbij zijn de zonnecollectoren en de windmolens al bekende en bewezen nieuwe energieopwekkings-technieken die helaas …

leer meer

Energieproductie en -opslag bieden tal van mogelijkheden

Nederland staat voor verschillende energieopgaven. Voorbeeld is het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De agrarische sector kan een significante bijdrage leveren aan het bereiken van deze doelstellingen. Energieproductie en -opslag bieden tal van mogelijkheden.

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap