opslageenheid voor energieopwekking van fossiele brandstoffen

Meer informatie

Wereldwijd eerlijk van fossiele brandstof af

In de strijd tegen klimaatopwarming zullen fossiele brandstoffen ondergronds moeten blijven. Volgens onderzoek gaat het om 80% van de voorraden kolen, 50% van het gas …

leer meer

VOOR FOSSIELE BRANDSTOFFEN

Dit document is een bijwerking van de eerste editie van de federale Inventaris van subsidies voor fossiele brand - stoffen. De tekst van het vorige rapport is volledig aangepast. Dit rapport kan dus onafhankelijk van het vorige worden gelezen. In mei 2021 werd een

leer meer

De impact van zonnepanelen op het milieu en de energietransitie

Door de productie van duurzame energie wordt er minder gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, wat resulteert in minder CO2-uitstoot. Ook zijn zonnepanelen efficiënt en hebben ze een lange levensduur, waardoor er minder afvalstoffen ontstaan. ... Door zonnepanelen te gebruiken voor energieopwekking, kan de CO2-uitstoot aanzienlijk ...

leer meer

Europese Unie verbrandde nog nooit zo weinig fossiele brandstoffen voor ...

In de Europese Unie zijn nog nooit zo weinig fossiele brandstoffen verbrand voor de productie van energie, blijkt uit onderzoek van denktank Ember. In de eerste helft van 2023 gebruikte de 27 EU-lidstaten gezamenlijk 17 procent minder fossiele brandstoffen om energie mee op te wekken dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

leer meer

Wat is Brandstof? Uitleg en Gebruik van Energie.

Brandstof is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven.Het is een stof die wordt gebruikt om energie te produceren door middel van verbranding.Verbranding is het proces waarbij de brandstof reageert met zuurstof en warmte en licht genereert.. Brandstoffen worden gebruikt in verschillende sectoren, zoals transport, industrie en huishoudens.Ze …

leer meer

Stroom opwekken in Europa: groen wint voor het eerst van …

Dit jaar hebben wind, zon, water en biomassa samen 40 procent van de stroom in de Europese Unie opgewekt, terwijl 34 procent afkomstig is van fossiele brandstoffen. Een …

leer meer

Wereldwijd gebruik fossiele brandstoffen nog nooit zo hoog als in …

Bijna de helft van de wereldwijde consumptie van fossiele brandstoffen gebeurt op het continent. De regio consumeerde in 2023 4,5 procent meer fossiele brandstoffen dan het jaar voordien. Vooral de consumptie van olie en steenkool groeide sterk, met respectievelijk 5,5 en 4,5 procent. Het verbruik van aardgas steeg met 1,6 procent.

leer meer

13, 18 of meer dan 20 miljard? Hoeveel subsidies stromen in …

De federale overheid gaf in 2020 voor minstens 13 miljard euro uit aan subsidies voor fossiele brandstoffen. De gewesten leggen daar honderden miljoenen tot bovenop. Rekenen we ook gratis ...

leer meer

Een toekomst op basis van hernieuwbare energie

Europa moet zijn energie-efficiëntie verbeteren en zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Niet alle Europeanen hebben echter dezelfde mogelijkheden om warmtepompen te installeren, hun huizen te …

leer meer

De voor

Steenkool is een fossiele brandstof die al eeuwenlang wordt gebruikt voor energieopwekking. Het heeft echter zowel voor- als nadelen. Aan de ene kant is steenkool relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor energieopwekking.

leer meer

Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?

Al vanaf 2030 zal onze energievoorziening minder uit fossiele energie en meer uit duurzame wind- en zonne-energie bestaan. Waar we nu vooral aardgas opslaan, zullen …

leer meer

Biomassa voor energieopwekking

Biomassa is hier één van. Dit houdt in dat bijvoorbeeld GFT afval of hout wordt verbrand voor de opwekking van warmte of elektriciteit. In Nederland kwam in 2018 61% van de hernieuwde energie uit biomassa. Dit percentage is het laatste jaar gedaald, omdat er steeds meer energie uit wind en zon wordt gewonnen. Toch kan het gebruik van …

leer meer

Sciencespace

Fossiele brandstoffen zijn tegenwoordig vaak in het nieuws. ''Ze raken op'', zeggen ze daar. Of; ''Ze zorgen voor vervuiling.'' Dat levert problemen op. Fossiele brandstoffen zijn stoffen zoals aardgas, olie of steenkool. Deze worden verbrand om energie op te wekken. Het levert dus zeker problemen op als de voorraden op zijn.

leer meer

België geeft opnieuw meer subsidies voor fossiele brandstoffen …

Daarin zal staan hoe België de Europese klimaatdoelstellingen hoopt te bereiken. Dat moet een gelegenheid worden "om opnieuw te wijzen op de noodzaak en de urgentie van de uitdoving van de subsidies voor fossiele brandstoffen", schrijven de auteurs van deze inventaris, zonder evenwel het sociale aspect niet uit het oog te verliezen.

leer meer

Wat fossiele brandstoffen te maken hebben met Poetins oorlog

Ruim 15% van het gas dat in Nederland wordt gebruikt komt uit Rusland. Voor heel Europa is dat nog meer: zo''n 40%. Een groter probleem dan waar de energie vandaan komt, is dat we er zo veel van gebruiken. Daarom moeten de inspanningen van de EU nu niet gericht worden op het vervangen van Poetins gas door andere fossiele brandstoffen.

leer meer

Het verbruik van fossiele brandstoffen bereikte in 2023 een ...

In 2023 bereikte het totale verbruik van fossiele brandstoffen wereldwijd een recordhoogte, meldde het Energy Institute (EI) gisteren. De publicatie, gepubliceerd in het 73e jaarlijkse Statistical ...

leer meer

Kernenergie

Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor fossiele brandstoffen, omdat het kan helpen de emissies van broeikasgassen te verminderen en de klimaatverandering te bestrijden. Bovendien is kernenergie ook relatief goedkoop in vergelijking met andere vormen van energieopwekking, zoals wind- en zonne-energie.

leer meer

Extreem weer: een toekomst zonder fossiele brandstoffen en met …

De wetenschap is duidelijk: extreme weersomstandigheden, verergerd door de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van de fossiele-brandstofindustrie en de industriële landbouw, komen steeds vaker voor. De gevolgen worden ook ernstiger over de hele wereld. Toch kunnen we deze klimaatcrisis nog indijken.

leer meer

Fossiele brandstoffen uitgelegd

Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komen kooldioxide en andere broeikasgassen vrij, die op hun beurt warmte vasthouden in onze atmosfeer, waardoor zij de belangrijkste …

leer meer

CO2-uitstoot rijke landen bij energieproductie naar laagste niveau …

De rijke landen hebben vorig jaar bij het opwekken van energie de laagste CO2-uitstoot in vijftig jaar gehad. Ze profiteerden van de groei van wind- en zonne-energie, gebruikten vaker gas in ...

leer meer

VOOR FOSSIELE BRANDSTOFFEN

Dit document is een bijwerking van de eerste editie van de federale Inventaris van subsidies voor fossiele brand - stoffen. De tekst van het vorige rapport is volledig aangepast. Dit rapport kan dus onafhankelijk van het vorige worden gelezen. In mei 2021 werd een eerste inventaris opgemaakt van de federale steunmaatregelen voor fossiele ...

leer meer

Hernieuwbare Energiebronnen: De voor

Variabiliteit van energieopwekking; ... Hoewel hernieuwbare energiebronnen minder schadelijk zijn voor het milieu dan fossiele brandstoffen, kunnen ze nog steeds enige milieu-impact hebben. Bijvoorbeeld, windturbines en zonne-energiesystemen hebben ruimte nodig en kunnen de lokale flora en fauna aantasten. ... Dit kan leiden tot hogere prijzen ...

leer meer

Kieswijzer: wat zeggen partijprogramma''s over uitfaseren van fossiele brandstoffen?

Dat we van fossiel af moeten weten we ondertussen wel, maar wat gaan politieke partijen daaraan doen? Voor de verkiezingen van november 2023 maakten wij de ''Fossiel Uitfaseren'' - kieswijzer. In dit bericht leggen we uit hoe we tot onze scores kwamen.

leer meer

COP28-voorzitter verbaast met uitspraak over fossiele brandstoffen ...

Internationaal • 3 dec ''23 18:32 COP28-voorzitter verbaast met uitspraak over fossiele brandstoffen Auteur: Jasper Daams. Sultan Al Jaber, voorzitter van de klimaattop in Dubai, heeft met zijn ...

leer meer

Een toekomst op basis van hernieuwbare energie

Deze problemen staan niet los van elkaar. Als we fossiele brandstoffen zouden kunnen vervangen door een overvloedige hoeveelheid hernieuwbare energie, zouden de energieprijzen naar beneden gaan, zou de uitstoot verminderen en zouden we de toekomstige risico''s van klimaatverandering, waaronder de gevolgen voor de …

leer meer

Blog Energiepodium: Gebruiken we in 2050 nog fossiele brandstoffen?

Onze welvaart is gebaseerd op het gebruik van fossiele brandstoffen. Zo''n vier-vijfde van het mondiale energieverbruik is fossiel, in Nederland zelfs 90 procent. Pieter Boot vraagt: ''Hoeveel kan dat in 2030 en 2050 nog zijn als we de temperatuurstijging tot minder dan 2

leer meer

Klimaatakkoord: Gevolgen van het uitfaseren van …

die ook gezondheids- en veiligheidswinst kan opleveren. Uitfaseren van fossiele brandstoffen kan leiden tot veiligere woningen, schonere lucht, minder geluid en – …

leer meer

Alles weten over fossiele brandstoffen? Lees meer op Levver

Lees meer over de voor- en nadelen van grijze energie. Fossiele brandstoffen in België. Fossiele brandstoffen wordt het meest gebruikt in België. Al sinds 1990 beheren deze brandstoffen zo''n 68% van het Bruto Binnenlands Energiegebruik (BBE). Voor onze economie en welvaart is een stabiele energiebevoorrading noodzakelijk.

leer meer

België geeft opnieuw meer subsidies voor fossiele brandstoffen …

België gaf in 2021 15,5 miljard euro uit aan directe en indirecte subsidies voor fossiele brandstoffen zoals aardgas, diesel, stookolie en kerosine. Dat blijkt uit een doorrekening van de federale overheidsdiensten Financiën en Leefmilieu. Daarmee komt een einde aan ...

leer meer

«Belgische banken investeren miljarden in fossiele brandstoffen»

Belgische banken en financiële instellingen hebben sinds 2021 bijna 11 miljard euro geïnvesteerd in de uitbreiding van fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een onderzoek van Fairfin, een belangenorganisatie die ijvert voor een duurzame en sociaal-rechtvaardige maatschappij op financieel vlak.

leer meer

Kolen, olie en gas: vervuilend en eindig | Milieu Centraal

Veruit de meeste energie die we in Nederland verbruiken (zo''n 85 procent) komt van fossiele brandstoffen: aardolie, aardgas en kolen. Deze fossiele brandstoffen zorgen voor de uitstoot van broeikasgassen, en …

leer meer

Biomassa voor energieopwekking

Klimaatverandering vraagt om nieuwe, duurzame bronnen voor energieopwekking. Biomassa is hier één van. Dit houdt in dat bijvoorbeeld GFT afval of hout wordt verbrand voor de opwekking van warmte of elektriciteit. In Nederland kwam in 2018 61% van de hernieuwde energie uit biomassa..

leer meer

Alles weten over fossiele brandstoffen? Lees meer op Levver

Een nadeel van deze vorm van energieopwekking is het feit dat dit schadelijk is voor het milieu en de bronnen bovendien uitputtelijk zijn. Lees meer over de voor- en nadelen van grijze energie. Fossiele brandstoffen in België. Fossiele brandstoffen wordt het meest gebruikt in België. Al sinds 1990 beheren deze brandstoffen zo''n 68% van het ...

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap