onderzoek naar beleid voor gedeelde energieopslag in ondernemingen

Meer informatie

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050

energieopslag in Nederland tot 2050 beschreven met aanbevelingen voor beleid en regelgeving om een verantwoorde aanleg van grootschalige ondergrondse opslag …

leer meer

Energieopslag voor de waterschappen: bouwstenen voor …

In het project is onderzocht welke rollen het waterschap mogelijk heeft in projecten voor energieopslag, wat de juridische speelruimte is en hoe je een project organiseert. Het …

leer meer

Onderzoek waterstofopslag IPKW

"Voor ons is het allerbelangrijkste om te weten: naar wat voor schalen van toepassingen moet je kijken?" Aan het woord is Theo Hendriks, CEO van het Arnhemse HyMove. Dit bedrijf is gevestigd op IPKW en levert brandstofcelsystemen voor mobiel gebruik. Vooral voor de wat zwaardere voertuigen als bussen en trucks.

leer meer

RELEASE voor onderzoek naar Omkeerbare Grootschalige Energieopslag …

RELEASE heeft financiering ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) van in totaal ruim € 10 miljoen. RELEASE is eerste in zijn soort op dit gebied, die streeft naar multidisciplinaire wetenschappelijke doorbraken om de systeemkosten van grootschalige energieopslagtechnologieën te verlagen.

leer meer

Geen doorbraak voor energieopslag in Bestuurlijk Overleg

TenneT doet in dat kader onderzoek naar geschikte locaties in het netwerk voor batterijen en levert dit in Q4 2023 op. De centrale en lokale overheden en TenneT werken op basis van dat onderzoek aan een voorstel rond de gewenste ruimtelijke sturing en rolverdeling, wat begin volgend jaar moet worden opgeleverd.

leer meer

Monique van Biezen

Ervaren voorlichter en adviseur in het sociaal domein over psychische klachten en aandoeningen en de gevolgen van deze problematiek voor deelname aan de maatschappij. Deze gevolgen zijn vaak ingrijpend en langdurig.<br><br>De afgelopen jaren werkte ik als beleidsondersteunend adviseur vanuit cliëntperspectief in stuur- en …

leer meer

Beleid voor grootschalige batterijen en opweknetcongestie

5 220493 - Beleid voor grootschalige batterijen en opweknetcongestie – Oktober 2023 Energiebalancering: ontwikkeling businesscase grootschalige batterijen De businesscase van grootschalige batterijen is opnieuw berekend, in lijn met de studie ''Beleid voor grootschalige batterijen en afnamenetcongestie''. De businesscase van lithium-

leer meer

Onderzoek naar ondergrondse energieopslag in Twente start

Lectoraat Sustainable Areas and Soil Transition (SAST) van Saxion heeft een RAAK-Publiek onderzoeksubsidie toegewezen gekregen. Samen met GovernEUR | Erasmus Universiteit doet het lectoraat onderzoek naar de mogelijkheden voor ondergrondse energieopslag in …

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), waarvan Prof. Paulien Herder van de TU Delft hoofdaanvrager is, en Prof. Guido Mul (TNW) werkpakketleider, krijgt ruim 10 miljoen euro toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar grootschalige …

leer meer

Monique van Biezen

Ervaren voorlichter en adviseur in het sociaal domein over psychische klachten en aandoeningen en de gevolgen van deze problematiek voor deelname aan de maatschappij. Deze gevolgen zijn vaak ingrijpend en langdurig.<br><br>De afgelopen jaren werkte ik als beleidsondersteunend adviseur vanuit cliëntperspectief in stuur- en projectgroepen en …

leer meer

Solar365

Maar er is nog een hoop werk aan de winkel omdat cruciale vragen onduidelijk blijven. Het is dan ook niet voor niks dat Energy Storage NL op de publicatiedag al om tafel zat met directeur-generaal Klimaat & Energie Michel Heijdra. "Met de Routekaart Energieopslag is een goede start gemaakt met het ontwikkelen van een beleidskader voor ...

leer meer

Naar een raamwerk voor regeneratieve praktijken

Het CET doet onderzoek naar nieuwe manieren van zakendoen, die bijdragen aan een betere wereld. Het project ''Regenerative Business Models'' bestaat uit een verzameling van onderzoeksactiviteiten voor het verkennen van regeneratieve business modellen en de vertaling daarvan naar onderwijs en praktijk.

leer meer

energieopslag

Het stimuleren van onderzoek en ontwikkeling naar innovatieve technologieën, toepassingen, markten en verdienmodellen voor energieopslag. To prompt research into, and the development of, innovative technologies, applications, markets, and business models for energy storage .

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag. NWO …

leer meer

Energieopslag & -Distributie 14 maart 2024Utrecht

Terwijl de wereld zich inzet voor een duurzamere toekomst, staat de noodzaak voor geïntegreerde, flexibele energieopslag centraal in de transitie naar groene energie. 14 maart 2024 organiseerden we de 9e editie van Energieopslag- & Distributie. Enerzijds bespraken we de belangrijkste randvoorwaarden, de omslag en de versnelling in uitvoering.

leer meer

Spanning tussen wettelijk kader en acceptatie van …

Uit het onderzoek komt een aantal belangrijke procescriteria naar voren voor een goede maatschappelijke inbedding van ondergrondse energieopslag: 1) in kaart brengen van …

leer meer

Batterijtechnologie mogelijke oplossing voor energieopslag

Op windstille en grijze dagen wekken we weinig elektriciteit op uit duurzame energie en zijn we voor onze elektriciteitsopwekking nog steeds voor een groot deel afhankelijk van kolencentrales. Dat remt de energietransitie. Energieopslag kan dit proces doorbreken en is een van de technologieën die een 100% duurzaam energiesysteem mogelijk maken.

leer meer

Onderzoek naar beleid elektrisch rijden

Is er in uw gemeente al beleid voor het gebruik van laadpalen of wellicht subsidie voor elektrische fietsen? De VNG en de Vereniging Elektrische rijders willen graag het antwoord weten. Elektrisch rijden is met een opmars bezig. En dat brengt voor gemeenten allerlei nieuwe situaties, regelgeving en uitdagingen met zich mee.

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Petra de Jongh, hoogleraar Catalysts and Energy Materials, is een van de trekkers van het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), dat ruim 10 miljoen toegekend krijgt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar grootschalige energieopslag.

leer meer

Energieopslag: Maar met welke technologie?

Onderzoek naar energieopslagvormen ... In plaats van stilstaan en roesten kunnen de turbines met een vermogen van 1,8 GW beschikbaar voor energieopslag. Daarnaast is in het Valmeer ca. 1 GWp aan ...

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

In een eerder blog gaf ik aan dat ondanks nieuwe investeringen van honderden miljoenen euro''s de verwachting is dat de krapte op het Nederlandse electriciteitsnet het aankomende decennium blijft aanhouden. Met name de vernieuwingen van …

leer meer

Volvo steunt onderzoek naar gebruik dieselmotoren voor energieopslag ...

Volvo steunt onderzoek naar gebruik dieselmotoren voor energieopslag 15 juni 2018 Vrachtwagenfabrikant Volvo is een samenwerking aangegaan met de University of Nottingham om te onderzoeken of bestaande dieselmotoren zijn om te bouwen tot compressoren voor de opslag van energie in de vorm van samengeperste lucht.

leer meer

Onderzoek naar stadslogistiek – Hogeschool van Amsterdam

Het lectoraat City Logistiek doet praktijkgericht onderzoek naar de kansen voor een slimme stadslogistiek. Schoon, minder - bijvoorbeeld door slimme bundeling van goederenstromen - en vernieuwend zijn hierbij het vertrekpunt. ... ''Verschillende steden hebben inmiddels een zero-emissie beleid ingevoerd, mede dankzij de inzichten uit ons ...

leer meer

160 miljoen voor onderzoek naar hersenaandoeningen, energieopslag …

Er gaat ook geld naar onderzoekers die werken aan nieuwe vormen van energieopslag op nanoschaal, en naar cultureel, sociaal-maatschappelijk onderzoek over crises in de samenleving (onder leiding van terrorisme-expert Beatrice de Graaf). Ook onderzoeken naar cybersecurity en afweermechanismen van planten krijgen geld.

leer meer

Nederlandse wetenschap krijgt miljoenen euro''s voor onderzoek naar ...

Het doel van deze groep wetenschappers is om nader onderzoek te doen naar drie technieken voor grootschalige energieopslag: waterstofproductie, koolwaterstofproductie uit CO 2 en flowaccu''s. Het ...

leer meer

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030

Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke …

leer meer

Beleidsrelevant onderzoek

Soms gebeurt dat ook voor vragen waarover intern wel voldoende expertise bestaat, maar waar een grondig academisch onderzoek gewenst is. Naar boven. Onderzoek door de vorige steunpunten beleidsrelevant onderzoek. De steunpunten voor beleidsrelevant onderzoek gingen van start in 2001.

leer meer

Onderzoek naar energieopslag thuis

De Hogeschool van Amsterdam voert momenteel een onderzoek uit naar energie-opslagsystemen. Vragen als hoe kijken wij tegen energieopslag aan en wat ''triggert'' mensen dan om het aan te schaffen staan centraal.

leer meer

Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …

Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …

leer meer

Onderzoek naar veilige afstand voor …

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het is daarom goed …

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy …

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Onderzoekers Kitty Nijmeijer, Emiel Hensen en Thijs de Groot van de faculteit Scheikundige Technologie maken deel uit van het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), dat ruim 10 miljoen toegekend krijgt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar …

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.

leer meer

Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen

Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. Het is daarom goed voorzorgsmaatregelen te nemen. Het RIVM gaat een instructie …

leer meer

Enowatts: Consortium onderzoekt waterstofopslag voor Arnhemse …

14-08-2020Kennisinstellingen, bedrijven en de gemeente Arnhem gaven het startschot voor het project Enowatts (ENergieOpslag in WATerstof: Toepassingen en Scenario''s). Samen doen zij onderzoek naar een waterstofcentrale op IPKW, voor de opslag van windenergie en een scala aan andere toepassingen. Langs de N325 in Arnhem, beter bekend als de …

leer meer

Energieopslag

Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor …

leer meer

Stowa presenteert bouwstenen voor ambitie en beleid energieopslag …

Het rapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar de rol die waterschappen kunnen spelen bij energieopslag. Stowa stelt dat het voor te stellen is dat installaties van waterschappen de energie die uit wind of zon opgewekt wordt niet …

leer meer

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Onderzoekers Kitty Nijmeijer, Emiel Hensen en Thijs de Groot van de faculteit Scheikundige Technologie maken deel uit van het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible …

leer meer

Energieopslag: als onderneming energie opslaan

Zo zorgen de invoering van zero-emissiezones voor een grotere vraag naar elektrisch vervoer. Verschillende bedrijven en instellingen hebben de kosten voor gas en …

leer meer

Energieopslag: Maar met welke technologie?

Onderzoek naar energieopslagvormen ... In plaats van stilstaan en roesten kunnen de turbines met een vermogen van 1,8 GW beschikbaar voor energieopslag. Daarnaast is in het Valmeer ca. 1 …

leer meer

Bedrijfsmodellen en regelgeving voor energieopslag

Hoe kan energieopslag toegepast en geïntegreerd worden in bestaande energiesystemen, zowel in residentiële als industriële omgevingen?

leer meer

Onderzoek PFAS in producten en afvalstromen | Arcadis

Studie PFAS zorgt voor integraal beleid en bescherming volksgezondheid Onderzoek naar PFAS in producten en afvalstromen voor ministerie I&W. PROJECTVERHAAL Resilience; De uitdaging. Het ministerie van I&W wil de schadelijke poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) zo efficiënt mogelijk bestrijden.

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap