bijeenkomen-energie-efficiëntie van warmwateropslagtanks
Meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3/MEE)
Sinds 1992 zijn er in het Nederlandse energiebeleid energiebesparingsconvenanten. De MJA3- en MEE-convenanten stammen uit respectievelijk 2008 en 2009 en kregen concreet vorm in energie-efficiëntie plannen (EEP''s), die bedrijven elke 4 jaar opstelden. Sinds 1992 zijn er in het Nederlandse energiebeleid energiebesparingsconvenanten. De MJA3- en …
leer meerWarm tapwater en veilige drinkwateroplossingen | Danfoss
Drinkwatersystemen voor decentrale warmtapwaterbereiding worden separaat gebruikt of geïntegreerd in een afleverset.Ze verwarmen het tapwater alleen wanneer dat nodig is. Bij een juiste planning zal het volume van de leidingen tussen het drinkwatersysteem en de kranen in een appartement minder dan drie liter zijn (als testen op legionella niet nodig is).
leer meerEnergie-efficiëntie | EUR-Lex
BELANGRIJKSTE DOCUMENTEN Richtlijn 2012/27/EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van Richtlijnen 2009/125/EG en 2010/30/EU en houdende intrekking van de Richtlijnen 2004/8/EG en 2006/32/EG (PB L 315 van 14.11.2012, blz. 1-56) ...
leer meerVoordelen van doorstroomverwarmers · Energie-efficiëntie
Maximale energie-efficiëntie en comfort met elektrische doorstroomverwarmers! Vervang verouderde technologie! Informatie over de slimme warmwatervoorziening! Dit betekent het energielabel. Het Europese energielabel geeft het energieverbruik van elektrische apparaten aan tijdens het gebruik..
leer meerEnergie-efficiëntie | EQUANS Belgium
Om onze planeet te beschermen en de koolstofvoetafdruk van industrieën, gebouwen en gemeenten te verkleinen, is de overgang van fossiele brandstoffen naar groenere, lokaal opgewekte energie van essentieel belang. In het kader van de energietransitie heeft EQUANS resoluut gekozen om de broeikasgassen te beperken door de energie …
leer meerRaad neemt energie-efficiëntierichtlijn aan
De Raad nam vandaag een herziene energie-efficiëntierichtlijn aan, die nieuwe regels bevat om het eindenergieverbruik van de EU tegen 2030 met 11,7% te verminderen. De lidstaten mogen flexibel te werk gaan om dat streefcijfer te halen.
leer meerWarmwatertank | Energielabel
Op het energielabel vind je de energie-efficiëntieklassen, het warmhoudverlies in watt en het opslagvolume van de tank in liter. Klik op het vergrootglas om de afbeelding te vergroten.
leer meerEnergie-efficiëntie van de Vlaamse melkveebedrijven
Het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) beschikt over een 90-tal gespecialiseerde melkveebedrijven om de energie-efficiëntie te onderzoeken. Voor de periode 2007-2013 worden drie kengetallen berekend: energie per bedrijf, energie per melkkoe en energie per 100 liter melk. Dit laatste kengetal geeft…
leer meerOpslagtank of doorstroomverwarmer? · Productvergelijking
Kleine instant waterverwarmer vs. kleine accumulator. Vergeleken was een elektrische kleine doorstroomverwarmers M3 (3,5 kW vermogen bij een kraanvolume van 2 l/min) met een 5-liter opslagtank (stand-by energieverbruik: 0,25 Bereitschaftsenergieverbrauch/d bij een kraanvolume van 5 l/min) in de sanitaire ruimte van een kantoorgebouw met de …
leer meerEnergie-efficiëntie
Een leidend beginsel van Europese governance op energiegebied is "energie-efficiëntie eerst" ("EE1st"). Wij vroegen de burgers om hun mening over de toepassing van dit beginsel in de beleidsvorming op energiegebied.EE1st betekent dat verschillende alternatieven ...
leer meerFit for 55: hoe de EU energie-efficiënter zal worden
De EU-richtlijn energie-efficiëntie heeft tot dusver een energie besparing van bijna een derde helpen realiseren (t.o.v. vooruitzichten uit 2007 voor 2030). Maar met het oog op minstens 55% minder uitstoot van broeikasgassen tegen 2030, moet de EU nog veel energie-efficiënter worden, en is een update van de regels nodig.
leer meerRichtlijn
1. Deze richtlijn legt een gemeenschappelijk kader met maatregelen vast voor de bevordering van energie-efficiëntie binnen de Unie, om ervoor te zorgen dat de Unie de kerndoelstelling van 20 % meer energie-efficiëntie in 2020 haalt en om de weg te effenen voor verdere verbeteringen van de energie-efficiëntie na die datum.
leer meerRichtlijn 2023/1791
Richtlijn (EU) 2023/1791 van het Europees Parlement en de Raad van 13 september 2023 betreffende energie-efficiëntie en tot wijziging van Verordening (EU) 2023/955 (herschikking) officiële Engelstalige titel
leer meerOpslagtank of doorstroomverwarmer? · Productvergelijking
uur of zelfs langer kan duren, afhankelijk van het vermogen en de capaciteit van het apparaat. De krachtigste elektrische comfort-momentopwarmers zorgen voor een hoog …
leer meerElektrische warmtepomp
Voor warmtepompen die onder een van de Gedelegeerde Verordeningen (EU) n° 811/2013, n° 812/2013, n° 813/2013 of n° 814/2013 vallen, wordt het opwekkingsrendement bepaald op basis van de energie-efficiëntie voor waterverwarming (of de energie-efficiëntieklasse) en het capaciteitsprofiel.
leer meerResultatenbrochure convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie …
Deze resultatenbrochure brengt verslag uit over het monitoringjaar 2020. Dit is het laatste jaar van de 4 jaarlijkse Energie-efficiëntieplan (EEP) periode van 2017 t/m 2020. Het MJA3- en MEE-convenant zijn formeel beëindigd op 31 december 2020. Resultatenbrochure convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie (PDF | 77 …
leer meerPanasonic
Het beoordelingssysteem voor warmtepompen classificeert de producten in negen efficiëntiecategorieën. A++ is de beste klasse, terwijl de minst energie-efficiëntie apparaten worden ingedeeld in categorie G. Het ErP label voor boilers toont de efficiëntiecategorie van het product op een schaal van A++ tot G (tot D voor warmtepompen, A tot G voor …
leer meerAftrap LIFE BE FREE project: financieringsversnelling voor energie-efficiëntie
Febelfin, VVSG, Wattson, Embuild, The Shift en Idea Consult slaan de handen in elkaar om een permanente rondetafel op te zetten rond de financiering van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Door private en publieke belanghebbenden te laten samenwerken wil het consortium energiebesparende investeringen in private woningen, KMO''s, …
leer meerPanasonic
Nu zijn ook de energie-efficiëntie vereisten voor energie-efficiënte oplossingen (de richtlijn Ecodesign) gespecificeerd voor fabrikanten van boilers en warmwateropslagtanks. Deze richtlijn, die in de volledige Europese Unie geldig is, en het bijbehorende label zijn bedoeld om consumenten te ondersteunen bij het selecteren van hun aankoop, hun …
leer meerWijziging van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie
Wijziging van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie. Wijziging van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie (PDF | 5 pagina''s | 279 kB) Dit document is een bijlage bij Aanbiedingsbrief bij voorstel van wet tot wijziging van de Wet
leer meerLIFE BE FREE gaat van start: een uniek partnerschap dat financieringsoplossingen voor energie-efficiëntie …
Febelfin, VVSG, Wattson, Embuild, The Shift en Idea Consult slaan de handen in elkaar om een permanente rondetafel op te zetten rond de financiering van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Door private en publieke belanghebbenden te laten samenwerken wil het consortium energiebesparende investeringen in private woningen, KMO''s, …
leer meerEnergielabel voor verwarmings
Het Europese energielabel deelt verwarmings- en warmwaterinstallaties in volgens hun energie-efficiëntie en geeft hen op basis daarvan een label. Er zijn twee types labels: ... Gids voor de energie-etikettering en de bepaling van de energie-efficiëntieklassen (BtecCH, vroeger Cedicol) opent in nieuw venster.
leer meerStaatsblad 2020, 390 | Overheid > Officiële bekendmakingen
van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van Richtlijnen 2009/125/EG en 2010/30/EU en houdende intrekking van de Richtlijnen L 315). D In artikel II wordt «de ...
leer meerPanasonic
Nu zijn ook de energie-efficiëntie vereisten voor energie-efficiënte oplossingen (de richtlijn Ecodesign) gespecificeerd voor fabrikanten van boilers en warmwateropslagtanks. …
leer meerRichtlijn 2012/27/EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van …
I (Wetgevingshandelingen) RICHTLIJNEN RICHTLIJN 2012/27/EU VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van Richtlijnen 2009/125/EG en 2010/30/EU en houdende intrekking van de
leer meerCentrale of decentrale warmwatervoorziening? · CLAGE
Correcte watertemperatuur. In warmwateropslagtanks wordt het water verwarmd tot hoge temperaturen boven 60 °C vanwege de vereiste hoeveelheden gemengd water. Een andere reden voor deze hoge temperaturen is een hygiënische: om de gezondheidsbedreigende vermenigvuldiging van legionella in het water te voorkomen, moet het warme water in de …
leer meerHome
De Raad heeft vandaag zijn onderhandelings standpunten bepaald over 2 wetgevings voorstellen met betrekking tot de EU-klimaat transitie in het kader van Fit for 55: de richtlijn hernieuwbare energie en de richtlijn energie- efficiëntie. …
leer meerEnergie-efficiëntie (vanaf 2025)
BELANGRIJKSTE DOCUMENT. Richtlijn (EU) 2023/1791 van het Europees Parlement en de Raad van 13 september 2023 betreffende energie-efficiëntie en tot wijziging van Verordening (EU) 2023/955 (herschikking) (PB L 231 van 20.9.2023, blz. 1-111). GERELATEERDE DOCUMENTEN. Mededeling van de Commissie aan het Europees …
leer meerEnergie Efficiëntie Richtlijn
In zijn hoedanigheid van topenergiedienstverlener met internationale uitstraling, staat Techem voor een niet geringe uitdaging: een rationeel, en dus zuinig, gebruik van energie en water. Onze missie bestaat erin de kosten voor verwarming en water van vastgoedeigenaars, gebouwbeheerders en bewoners fors te verlagen. Het gelijktijdig …
leer meerEnergie
Met stijgende energiekosten en een verhoogde focus op energie-efficiëntie en algemene veiligheid rond tanks, is het nu bijna ondenkbaar geworden om geen thermisch …
leer meerRaad en Parlement akkoord over richtlijn energie-efficiëntie
De huidige richtlijn energie-efficiëntie is sinds december 2018 van kracht en bevat de doelstelling om zowel het primaire als het eindenergie verbruik in de hele EU tegen 2030 met 32,5% terug te dringen ten opzichte van het energie verbruik dat in 2007 voor dat jaar
leer meerWarmteopslagtanks voor kasklimaatsystemen | Reinders …
Energie-efficiëntie. Verbeter de energieprestaties van uw kas met onze warmteopslagtanks. Deze tanks vangen overtollige warmte op en slaan deze op …
leer meerGebouwen | Vlaanderen
De gebouwensector is met een aandeel van 29% (12,6 Mton CO2-eq) de tweede grootste sector wat betreft de Vlaamse ESR-broeikasgasuitstoot. De beoogde reductie in de gebouwensector, zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen, moet worden behaald via doorgedreven energie-efficiëntie, om…
leer meerVoordelen van doorstroomverwarmers · Energie-efficiëntie
Dit betekent het energielabel.. Het Europese energielabel geeft het energieverbruik van elektrische apparaten aan tijdens het gebruik.Elektrische apparaten voor de warmwatervoorziening, bijv. warmwatertoestellen of warmwateropslagtanks, zijn momenteel ingedeeld in de energie-efficiëntieklassen A+ tot F, waarbij A+ de beste …
leer meerEnergie-efficientie in warme opslagtanks
Tijdens dit webinar leert u hoe thermische isolatie uw energie- en emissiebesparingen drastisch kan verhogen en de totale levensduurkosten kan verlagen. De potentiële …
leer meerCentrale of decentrale warmwatervoorziening? · CLAGE
In warmwateropslagtanks wordt het water verwarmd tot hoge temperaturen boven 60 °C vanwege de vereiste hoeveelheden gemengd water. Een andere reden voor deze hoge …
leer meerWet uitvoering EU-handelingen energie-efficiëntie
Wet uitvoering EU-handelingen energie-efficiëntie 1 Een beheerder van een koudenet heeft tot taak er zorg voor te dragen dat binnen een redelijke termijn aan een eindafnemer een individuele meetinrichting ter beschikking wordt gesteld die het actuele energieverbruik van koude kan weergeven.
leer meerPakketlabel voor verwarmings
Bij de aanvraag van een premie voor een hybride warmtepomp, moet u het pakketlabel toevoegen dat aantoont dat de seizoensgebonden energie-efficiëntie minstens 110% is. Hiervoor voegt u de productkaart van het pakketlabel van de hybride warmtepomp toe.
leer meerSchone energie: Inspanningen voor hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie …
Schone energie: Inspanningen voor hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie in de EU De strijd tegen klimaatverandering en een betere energiezekerheid zijn prioriteiten van de EU. In 2018 keurde het Parlement wetgeving goed om klimaatverandering tegen te gaan, de afhankelijkheid van import van fossiele brandstoffen te verlagen en …
leer meer