bijeenkomen-ontwerpplan voor beleid voor energieopslag van de overheid
Beleid & regelgeving | Overheid
Beleid & regelgeving Overzicht officiële bronnen van de overheid. Iedereen heeft recht op betrouwbare en toegankelijke overheidsinformatie. Overheid biedt een overzicht van bronnen van officiële overheidsinformatie. Denk aan besluiten die de overheid neemt rond bijvoorbeeld vergunningen, wetgeving en haar dienstverlening.
leer meerVoor wie is de energietoeslag/eenmalige tegemoetkoming en hoe …
Een factsheet met een stroomschema Voor wie is de energietoeslag/eenmalige tegemoetkoming en hoe krijg ik hem? Deze publicatie maakt onderdeel uit van de Toolkit voorlichting energietoeslag 2023.Voor wie is de energietoeslag/eenmalige tegemoetkoming en hoe krijg ik hem?
leer meerWelke kansen biedt energieopslag in de toekomst?
Een gloednieuw systeem voor energieopslag Hans-Peter: "Als netbeheerders zijn we verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van energie, maar ook voor het gehele energiesysteem. Het energiesysteem van de toekomst bestaat in …
leer meerRijksoverheid stimuleert duurzame energie | Duurzame energie ...
De energiesector is één van de belangrijkste sectoren in Nederland. Daarom is er een Topsector Energie. Het doel van de sector is het verlagen van de CO 2-uitstoot en het slimmer benutten van hernieuwbare energiebronnen. De vraag naar (duurzame) energie groeit en biedt kansen voor bijvoorbeeld opwekking en transport van en handel in energie.
leer meerStaatsblad 2020, 548 | Overheid > Officiële bekendmakingen
Officiële publicaties van de overheid. Naar beleid & regelgeving; Contactgegevens overheden. Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties. ... van 16 december 2020 tot wijziging van de Wet opslag duurzame energie- en klimaattransitie in verband met de vaststelling van tarieven voor de jaren 2021 en 2022 Wij Willem-Alexander, bij de ...
leer meerKamerbrief over Routekaart Energieopslag voorjaar 2023
Minister Jetten (Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over energieopslag. De energieproductie in een duurzaam energiesysteem komt vrijwel volledig uit variabele bronnen als wind en zon. Verschillen tussen vraag en aanbod zullen groter zijn. Om het energiesysteem in balans te houden is flexibiliteit nodig, Een van de manieren is …
leer meerHet Vlaamse beleid voor duurzame ontwikkeling | Vlaanderen
Duurzame ontwikkeling zoekt een antwoord op de uitdagingen van vandaag, zonder de toekomst van de generaties na ons in gevaar te brengen. Via deze pagina''s vindt u de info over het Vlaamse beleid rond duurzame ontwikkeling.
leer meerHR-beleid | Vlaanderen
Enkel met een doordachte HR-strategie kan de Vlaamse overheid haar strategische ambities, voornamelijk op het vlak van dienstverlening, maar ook op het vlak van efficiëntie en slagkracht, waarmaken. De Vlaamse overheid staat als werkgever voor heel wat ...
leer meerOndergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN mogelijke ontwikkelpaden voor ondergrondse energieopslag in Nederland tot 2050. Daarnaast geven ze aanbevelingen …
leer meerOnze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent dat ...
De Nederlandse overheid erkent het potentieel van V2G. Dit toont de toewijding van de overheid om innovatieve oplossingen te onderzoeken en te implementeren om de …
leer meerKabinet zet met routekaart in op bevordering van opslag van …
Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal het kabinet op korte termijn een langetermijnvisie gasopslag opstellen, beleid maken voor nieuwe vormen van …
leer meerRoutekaart Energieopslag | Rapport | Rijksoverheid
Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan 2035 en daarna. In de Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van energieopslag, onderverdeeld in elektriciteits-, moleculen- en warmteopslagRoutekaart …
leer meerEnergieopslag | Vlaams Energiebedrijf
Het studiebureau bekijkt welke vorm van energieopslag geschikt is voor je situatie. Je accu moet ook goed gedimensioneerd zijn qua capaciteit. Die capaciteit hangt vooral af van je verbruik en de grootte van je (toekomstige) zonnepanelen of andere energieproductie.
leer meerKabinetsbeleid Digitalisering Kabinetsbeleid Digitalisering
In de beleidsbrief ''Hoofdlijnen beleid digitalisering'' zet Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Digitalisering en Koninkrijksrelaties, de doelen en ambities van het kabinet uiteen. Deze brief schreef zij samen met de ministers Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) en Franc Weerwind …
leer meerAfdeling Beleid | Vlaanderen
De afdeling Beleid van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken is verantwoordelijk voor: alle processen gerelateerd aan beleidsvoorbereiding en beleidsevaluatie inhoudelijke standpuntbepaling en de expertise inzake de mobiliteit in al haar aspecten: goederenvervoer personenvervoer vervoer…
leer meerHet Nationaal Energie
Tegen 30 juni 2024 verwacht de Europese Commissie de finale actualisering van dit plan. Wat is het doel van het Nationaal Energie- en Klimaatplan? Het plan legt de krijtlijnen vast voor de transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem, volgens de vijf dimensies van de Europese energie-Unie:
leer meerNationaal Energie
Ontwerp actualisatie Nationaal Energie- en Klimaatplan (2023) Op 22 november bereikten de verschillende regeringen van België een akkoord op het overlegcomité om het ontwerp van geactualiseerd NEKP (2023) in te dienen bij de Europese Commissie.. Het ontwerp van de actualisering van het NEKP is gestructureerd volgens de inhoudsopgave die wordt …
leer meerUitvoeringsorganisaties trekken aan de bel
De complexiteit van de wetgeving en de stapeling van beleid vormen het grootste knelpunt voor burgers, ondernemers en uitvoeringsorganisaties. "Laten we de tijd nemen om naar elkaar te luisteren, om ervaringen uit te wisselen en te vergelijken om tot beter en vooral eenvoudiger beleid te komen.
leer meerwetten
Omzetbelasting, accijns, belasting op personenauto''s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, overdrachtsbelasting, energiebelasting en opslag duurzame energie- en klimaattransitie en belasting op leidingwater, diplomatieke vrijstellingen
leer meerDe Voorzitter van de Tweede Kamer
De Europese Rekenkamer beschrijft in het rapport het EU-beleid voor sinds 2014 aan de hand van drie facetten en benoemt daarin een aantal uitdagingen. De drie facetten zijn: - het strategisch kader voor de ontwikkeling van technologieën voor werd herzien;
leer meerWaterstof | Duurzame energie | Rijksoverheid
Bijdragen aan de ontwikkeling van Europees waterstofbeleid. Zodra er nieuw Europees beleid is, werkt de overheid het Nederlandse beleid uit in wet- en regelgeving. Voorwaarden creëren voor de internationale markt voor waterstof. Samen met landen van over de hele wereld werkt de overheid aan regels, kwaliteitscriteria en veiligheidsnormen.
leer meerwetten
Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 10 juli 2015, nr. IENM/BSK-2015/103340, houdende vaststelling van regels ter implementatie van de artikelen 8, vierde, vijfde en zesde lid, en 14, vijfde en zesde lid, van de richtlijn energie-efficiëntie (PbEU 2012, L 315) (Tijdelijke regeling implementatie artikelen 8 en 14 Richtlijn …
leer meerDe QuinteQ batterij: energieopslag met vliegwieltechnologie
Het idee achter de vliegwieltechnologie van QuinteQ vond zijn oorsprong bij Boeing onthult Pauel. "Boeing ontwikkelde oorspronkelijk een vliegwiel voor een geheim ruimteproject van de Amerikaanse overheid. Toen de overheid zich terugtrok, belandde de
leer meerEnergieopslag
Verder pleit Energie-Nederland voor verstandige beleidsinstrumenten rondom energieopslag. De belangrijkste belemmering voor investeren in elektriciteitsopslag is …
leer meerKabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht
Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe …
leer meerBeleid en regelgeving ontwikkelen | Kenniscentrum voor beleid en ...
De beleidscyclus (PDF) geeft een schematisch beeld van de manier waarop beleid tot stand komen. Door op een onderdeel van de beleidscyclus te klikken kom je automatisch terecht bij een pagina met relevante informatie. Het Beleidskompas is de centrale werkwijze voor het maken van beleid bij de Rijksoverheid.. De pagina Partners in beleid geeft een …
leer meerKabinet zet in op energieopslag
Voor moleculenopslag (o.a. gas en waterstof) zal EZK onder meer met IenW op korte termijn een langetermijnvisie voor gasopslagen opstellen, beleid maken voor nieuwe …
leer meerDe rol van de overheid in energietransitie: Beleid en ...
Stimuleringsmaatregelen van de overheid kunnen gericht zijn op het vergroten van de adoptie van duurzame energie, zoals bijvoorbeeld subsidies voor duurzame energieopwekking. Daarnaast kunnen er ook financiële stimuleringsmaatregelen genomen worden, zoals leningen, rentesubsidies en belastingverlagingen.
leer meerAdviesrapport ''De gebroken belofte van de rechtsstaat''
Op 10 juni 2024 overhandigde de Staatscommissie rechtsstaat haar rapport aan burgers en vertegenwoordigers van regering, rechtspraak en parlement. Op deze pagina vind je informatie over het rapport, het onderzoek en de personen die hierbij betrokken waren.
leer meerGemeenteblad 2021, 118488 | Overheid > Officiële …
Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 8 april 2021 het bestemmingsplan Reit 2007, 7e herziening (Reitseplein 15) (gewijzigd
leer meerBesluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor ...
11 · Zoek opnieuw Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend [...] van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019 Geraadpleegd op 08-08-2024. Geldend van 20-10-2023 t/m heden
leer meerBeleid duurzame energie
Het opwekken, verspreiden en gebruiken van hernieuwbare (duurzame) energie draagt bij aan het streven om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen, met name CO2, verminderen naar nul. Het opwekken, verspreiden en gebruiken van hernieuwbare (duurzame) energie draagt bij aan het streven om in 2050 …
leer meerDe overheid als wegbereider voor innovatie in transport en …
In de topsectoren gebeurt innovatie vaak in publiek-private samenwerking in de triple helix met overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Die hebben elk hun eigen vraagstukken en belangen, maar vinden elkaar bij het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Steeds vaker wordt dit model aangevuld met de burger als vierde element …
leer meerRijk aan Gedragsinzichten 2023
BIN NL is een samenwerkingsverband van alle ministeries, voor de toepassing van gedrags inzichten in beleid, uitvoering, toezicht en communicatie. Het is bedoeld voor het uitwisselen van kennis en ervaring. De projecten in dit rapport zijn uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van de individuele organisaties.
leer meerOndergrondse Energieopslag in Nederland 2030
Dit rapport is opgesteld door TNO en EBN in opdracht van het ministerie van EZK en beschrijft de toekomstige behoefte aan ondergrondse energieopslag in Nederland. Het onderzoek bevestigt het belang van ondergrondse energieopslag voor een duurzaam energiesysteem. Op basis van de bevindingen schetsen TNO en EBN …
leer meerRegeling
Besluit inzake volginnovatie 2014 De Minister van Economische Zaken, Gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; Gelet op de incidentele subsidieverlening op basis van artikel 2, tweede lid en artikel 4 van de Kaderwet EZ-subsidies, voor zover betrekking hebbend op innovatiegelden; ...
leer meerKernrapport Beleid voor grootschalige batterijsystemen en afnamenetcongestie | Rapport | Rijksoverheid…
In deze studie zijn opties voor nieuw beleid onderzocht voor de inzet van grootschalige batterijsystemen bij het verlichten van de druk op het stroomnet (netcongestie) door de afname van elektriciteit. Kernrapport Beleid voor grootschalige batterijsystemen en afnamenetcongestie (PDF | 17 pagina''s | 863 kB)
leer meer