energie-opslag energieconversie-efficiëntie

Meer informatie

Energie efficientie

De Europese Commissie heeft de BREF energie efficiëntie vastgesteld in 2009. Het hoofdstuk Best available techniques (BAT) uit de BREF geldt als BBT-conclusies totdat de Europese Commissie voor die activiteit nieuwe BBT-conclusies vaststelt.

leer meer

Energieopslagtechniek

De machinezaal van de pompcentrale van Coo-Trois-Ponts Energieopslagtechnieken worden gebruikt om vraag en aanbod van elektriciteit in een elektriciteitsnetwerk te balanceren. Voor de grootschalige belastingsverdeling van een onderling verbonden elektrisch netwerk sturen elektrische energieproducenten de overtollige …

leer meer

Conversie-efficiëntie

Conversie-efficiëntie verwijst naar het vermogen van een zonnepaneel om zonlicht om te zetten in bruikbare elektriciteit. Het is een cruciale parameter om de prestaties van …

leer meer

Aanduiding van de energie-efficiëntie op apparaten

Die wetgeving is een doeltreffend instrument om de energie-efficiëntie van producten te verbeteren. Ze draagt er toe bij dat de minst performante producten van de markt verdwijnen en zijn daardoor een belangrijke pijler van het klimaat- en energiebeleidskader van de EU.

leer meer

Energie-efficiëntie

Grotere energie-efficiëntie betekent meer energiebesparingen en lagere rekeningen voor iedereen. Het kan bijvoorbeeld gaan om particulieren die dankzij een efficiëntere wasmachine minder energie gebruiken om de was te doen, lokale overheden die openbare gebouwen renoveren of grote bedrijven die efficiëntere apparatuur installeren.

leer meer

Onderzoeksprogramma Energieopslag en -Conversie | TNO

Voor het realiseren van deze doelstellingen zijn de omzetting en opslag van hernieuwbare energie van groot belang. Onze focus Binnen Energieopslag en -Conversie richten we ons op het gebruik van hernieuwbare energie, zoals zonlicht en duurzaam opgewekte elektriciteit, CO2 en ''groene'' waterstof (H2) als grondstof voor het produceren van C1 …

leer meer

Energie-efficiëntie | EUR-Lex

BELANGRIJKSTE DOCUMENTEN Richtlijn 2012/27/EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van Richtlijnen 2009/125/EG en 2010/30/EU en houdende intrekking van de Richtlijnen 2004/8/EG en 2006/32/EG (PB L 315 van 14.11.2012, blz. 1-56) ...

leer meer

Waterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie

Over opslag hebben we inmiddels vastgesteld dat dit op land in lege zoutcavernes mogelijk is. Dat is tot 2030 afdoende. Maar op weg naar 2050 ontkomen we niet aan opslag offshore in lege gasvelden onder de Noordzee. Met Energie Beheer Nederland hebben.

leer meer

Energieconversie

Fotovoltaïsche energie (PV) is een alom bekende technologie die de overgang naar een duurzaam energiesysteem mogelijk maakt. Om efficiëntie en betrouwbaarheid te garanderen, onderzoeken we nieuwe materialen en concepten voor PV-cel- en moduletechnologie met een focus op PV-centrales en de integratie in BIPV, VIPV en IIPV.

leer meer

DEI+: Energie

Subsidie voor ondernemers die een innovatieve techniek binnen hun bedrijf willen testen in een pilotproject of demonstreren in een demonstratieproject. Uw innovatie moet de CO₂-uitstoot verminderen. Aanvragen vanaf 21 november 2023 tot en met 29 augustus 2024. Wilt u uw innovatieve techniek om energie te besparen of CO2-uitstoot te verminderen …

leer meer

Energieopslag

Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor …

leer meer

Batterij oplossingen | C-energy

Hoge round-trip efficiëntie (RTE) 100% Depth of discharge (DoD) Lage onderhoudskosten Geschikt voor zowel lange- als kortetermijn opslag van energie Capaciteit: van 10kW tot multi-MW systemen Wilt u weten of …

leer meer

Slimme energie oplossingen | Alewijnse

Wij begeleiden u bij elke stap, van het maximaliseren van uw installaties tot het adviseren over aanpassingen in uw energienetwerk. Met onze expertise en nauwkeurige begeleiding krijgt u inzicht in zaken als energieverbruik en opslag, waardoor uw installaties efficiënter werken en uw bedrijf tijd en kosten bespaart. Quickscan Wilt u erachter komen welk …

leer meer

Energie-efficiëntie | FOD Economie

Energie-efficiëntie is het meest economische en rationeelste middel om de uitstoot te verminderen en de bevoorradingszekerheid van energie te verbeteren. De EU heeft richtlijn 2012/27/EU goedgekeurd om de energie-efficiëntie binnen haar lidstaten te bevorderen om een daling van het energieverbruik met 20 % te halen tegen 2020.

leer meer

ENERGIE-EFFICIËNTIE IN DE INDUSTRIE

maken in de mogelijkheden om de energie-efficiëntie in uw bedrijf te verhogen. Verschillende topics komen aan bod: van warmte en elektrische arbeid, energie opslag en procesregeling en de economische en beleidscontext …

leer meer

Kamerbrief over resultaten 2020 Meerjarenafspraken energie-efficiëntie …

Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat - Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de resultaten 2020 van de Meerjarenafspraken energie-efficiëntie MJA3 (Meerjarenafspraak Energie-efficiëntie 3) en MEE (Meerjarenafspraak ...

leer meer

Raad en Parlement akkoord over richtlijn energie-efficiëntie

De huidige richtlijn energie-efficiëntie is sinds december 2018 van kracht en bevat de doelstelling om zowel het primaire als het eindenergie verbruik in de hele EU tegen 2030 met 32,5% terug te dringen ten opzichte van het energie verbruik dat in …

leer meer

Energieopslag

Laatst gewijzigd op: 19 juni 2023. Door het toenemende aandeel variabele elektriciteit uit wind en zon neemt de aandacht voor opslag van elektriciteit de laatste jaren sterk toe, zie bijvoorbeeld The role of large …

leer meer

Energieopslag | Vlaams Energiebedrijf

Je wekt zelf energie op en wil minder afhankelijk zijn van het net? Kleine stroomonderbrekingen hebben grote gevolgen op je werking en je wil je hiertegen beschermen? Door te kiezen voor energieopslag vang je de schommelingen in de eigen energieproductie op. Je kan ook aan peak shaving doen: in daluren sla je energie op, …

leer meer

wat is fotovoltaïsche energieconversie › › Basengreen Energie

Inleiding tot fotovoltaïsche energieconversie Fotovoltaïsche energieconversie, ook bekend als zonne-energieconversie, is het proces waarbij zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Deze technologie is gebaseerd op het fotovoltaïsche effect, dat optreedt wanneer bepaalde materialen een elektrische stroom genereren als reactie op …

leer meer

De waterstofchallenge: snellere groei en verhoogde …

Energieconversie en -opslag. Wind- en zonne-energie zijn op piekmomenten al in overvloed aanwezig, en zijn geschikt als energiebron voor woningen en personenvervoer. Voor industriële processen en zwaar …

leer meer

homeowners

u meer vrijheid heeft bij het gebruik van energie en eenvoudig energie kunt opslaan. ... We richten ons altijd op de productkwaliteit en verbeteren voortdurend de energieconversie-efficiëntie en het gebruiksniveau. Rechtstreeks inkopen bij grote zodat ...

leer meer

Introductie in Energie

Energieconversie – efficiëntie en inzet Challenge the future 4 •Efficientie thermische centrales bepaald door theoretische beperking. •Gas hoog, kolen en kern lager. …

leer meer

Onderzoeksprogramma Energieopslag en -Conversie | TNO

Binnen Energieopslag en -Conversie richten we ons op het gebruik van hernieuwbare energie, zoals zonlicht en duurzaam opgewekte elektriciteit, CO2 en ''groene'' waterstof …

leer meer

Energie-efficiëntie

De Commissie berekende dat indien lidstaten hun energie-efficiëntie engagementen nakomen, de broeikasgasemissies in 2020 25% onder het niveau van 1990 dalen, of 5% onder de initiële doelstelling van 20%. De Richtlijn 2012/27/EU werd uiteindelijk Deze ...

leer meer

ROADMAP COMPACTE CONVERSIE EN OPSLAG

ROADMAP: COMPACTE CONVERSIE EN OPSLAG 7 Concepten Conversie Opslag use case - ruimteverwarming en warm tapwater - niet-geïsoleerde portiekwoning conversie rendement energiedichtheid collectieve opslag bron: hybride seizoensopslag bron: 100%

leer meer

Resultatenbrochure convenanten Meerjarenafspraken energie …

Deze resultatenbrochure brengt verslag uit over het monitoringjaar 2020. Dit is het laatste jaar van de 4 jaarlijkse Energie-efficiëntieplan (EEP) periode van 2017 t/m 2020. Het …

leer meer

De meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3/MEE) zijn …

In het kader van de Meerjarenafspraken energie-efficiëntie – ook wel de MJA3/MEE-convenanten – werkten ruim 1.000 bedrijven uit 40 sectoren de afgelopen jaren aan energiebesparing en CO2-reductie. De convenanten liepen af op 31 december 2020, maar dat betekent niet dat ook de verplichtingen voor bedrijven om zich in te zetten voor …

leer meer

Energiesysteem in balans met systeemintegratie | TNO

We zijn expert in conversie- en opslagtechnologieën om elektriciteit om te zetten in een andere vorm van energie of energiedrager en zo nodig weer terug. Denk aan conversie …

leer meer

Thermische conversietechnologie

Beoordelen van innovatieve warmtepomptechnologieën (bijv. warmtepompen op hoge temperatuur voor terugwinning van afvalwarmte of absorptiekoeling met zonne-energie) Testen van energie-flexibele warmtepompen met warmtepomp hardware-in-the-loop-configuraties (testen van verschillende regelstrategieën en systeemconfiguraties)

leer meer

Thermische energieopslag | Shared

Energieconversie-efficiëntie: Bij het omzetten van elektrische energie naar thermische energie en andersom zijn er energieverliezen. De efficiëntie van deze energieconversie kan variëren, afhankelijk van het gebruikte opslagsysteem en de …

leer meer

Roadmap Compacte Conversie en Opslag (CCO)

-Figuur 3- Use Case 0.0 0.5 1.0 15 2.5 • Resictental Space Hearing II Commercial Space Heating Residentral Space CocIlre Standalone Solid Desiccant A/C • Commercial Space Cocling OpurZame bet". ouo omge,ng door toepass compacte ccr,ers,e en

leer meer

De waterstofchallenge: snellere groei en verhoogde efficiëntie

Energieconversie en -opslag Wind- en zonne-energie zijn op piekmomenten al in overvloed aanwezig, en zijn geschikt als energiebron voor woningen en personenvervoer. Voor industriële processen en zwaar transport zijn deze bronnen echter niet toereikend.

leer meer

Je eigen zonne-energie opslaan met de MyReserve

TeamGO installeert hèt batterij opslag-systeem ''van morgen'' aanvullend EV laadpalen, zonnepanelen en energie beheersystemen – het brein in uw huis en pand! BTW Teruggave op Thuisbatterijen Begin januari 2024 is door de overheid bekendgemaakt dat consumenten nu de mogelijkheid hebben om de BTW op thuisbatterijen terug te vragen, ongeacht of ze …

leer meer

Introductie energie opslagsystemen

Energieopslag- en distributietechnieken worden gebruikt om vraag en aanbod van elektriciteit of warmte in een klein- of grootschalig netwerk te balanceren. Niet alle duurzame energiebronnen hebben een continue …

leer meer

Meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3/MEE)

Sinds 1992 zijn er in het Nederlandse energiebeleid energiebesparingsconvenanten. De MJA3- en MEE-convenanten stammen uit respectievelijk 2008 en 2009 en kregen concreet vorm in energie-efficiëntie plannen (EEP''s), die bedrijven elke 4 jaar opstelden. Sinds 1992 zijn er in het Nederlandse energiebeleid energiebesparingsconvenanten. De MJA3- en …

leer meer

Resultatenbrochure convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie …

Deze resultatenbrochure brengt verslag uit over het monitoringjaar 2020. Dit is het laatste jaar van de 4 jaarlijkse Energie-efficiëntieplan (EEP) periode van 2017 t/m 2020. Het MJA3- en MEE-convenant zijn formeel beëindigd op 31 december 2020. Resultatenbrochure convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie (PDF | 77 …

leer meer

Energieopslag

Energieopslag verbetert de betrouwbaarheid en veerkracht van het energiesysteem, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en maakt de integratie van hernieuwbare …

leer meer

Lowtech energieopslag: de persluchtbatterij

Het opslaan van zonne-energie in chemische batterijen is duur en niet duurzaam, omdat de productie van batterijen veel fossiele brandstoffen kost. Dankzij een veel langere levensduur en een relatief eenvoudige productiemethode doet de persluchtbatterij het veel beter. Volgens een aantal onderzoekers biedt een kleinschalige toepassing van perslucht een …

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap