bijeenkomen-nieuwe energie heeft geen energieopslag
Nederlands-Brits team bouwt mijnschacht om tot energieopslag
Het grootste systeem dat Gravitricity – volgens de cijfers op de site – in gedachten heeft, zakt een gewicht van 3.000 ton tot 1.500 meter diep. Daarin is maximaal 12,5 megawattuur (MWh) op te slaan. Door hergebruik van vervallen mijnen drukt Gravitricity de kosten ...
leer meerEnergieproductie en -opslag bieden tal van mogelijkheden
Nederland staat voor verschillende energieopgaven. Voorbeeld is het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De agrarische sector kan een significante bijdrage leveren aan het bereiken van deze doelstellingen. Energieproductie en -opslag bieden tal van mogelijkheden.
leer meerWelke ontwikkelingen kunt u verwachten rondom energieopslag?
Energieopslag is geen doel op zich. Het helpt wel in de overstap naar een duurzaam energiesysteem in de toekomst. Het biedt voordelen voor de belangrijkste doelen in ons …
leer meer''Het energiesysteem heeft meer energieopslag nodig, daarvoor …
Desondanks pleit Bram Klein Kranenbarg, strategy en new business manager bij GroenLeven, ervoor om geen transportkosten in rekening te brengen bij energieopslag. "Energieopslag is een belangrijk deel van de oplossing van de netcongestieproblematiek, maar zonder goede businesscase kunnen de benodigde volumes niet worden gerealiseerd."
leer meerOntwikkelingen LEM 2023 | HIER
Local4Local is het nieuwe toverwoord: lokaal opwekken én lokaal afnemen met energiegemeenschappen van burgers, bedrijven en overheden. Doel is een stabiele en eerlijke prijs voor energie, meer flexibiliteit, en zeggenschap over de eigen energievoorziening.
leer meerNieuw: starten met eigen energieopslag
Met een Energie Opslag Systeem (EOS) slaat een ondernemer zijn eigen zonne-energie op. Energie die bijvoorbeeld goed van pas komt wanneer de zon niet schijnt. Zo maakt een ondernemer zijn bedrijf nog duurzamer en onafhankelijker.
leer meerEnergieopslag: de volgende doorbraak in de …
In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de …
leer meerTe veel energie opgewekt? Hier zijn vier innovatieve manieren …
Gelukkig zijn er meerdere wetenschappers in Europa die onderzoek doen naar nieuwe manieren om energie op te slaan. 1. Opslag met behulp van de zwaartekracht. What …
leer meerOver ons
om | nieuwe energie is meer dan een doorsnee energieleverancier. Wij zetten ons in voor jou en jouw buurt. Lokaal opgewekte stroom, uit je eigen buurt De energiecoöperaties zijn onze lokale energieproducenten. Wij verduurzamen de buurt, dorp, stad, regio, door ...
leer meerNetcongestie stuwt interesse in mogelijkheden voor energieopslag
De interesse vanuit agrarisch ondernemers in energieopslag neemt toe. Dat zei Nick Waltmans van Full Power Support maandagavond 6 november tijdens het webinar ''Energieproductie en -opslag, wat levert het op?''. De huidige netcongestie ligt hieraan ten grondslag. Behalve voor accu''s is er ook veel interesse in zon op dak en …
leer meerLancering nieuwe informatiekaart Energieopslag
Tijdens de kick-off van Panorama Opslag op 27 juni, werd de informatiekaart Energieopslag van het platform Zo Werkt Energie gelanceerd. Talitha Koek, chef duurzaamheid bij de Argumentenfabriek licht het belang van de informatiekaart toe en hoe deze tot …
leer meerHernieuwbare energie
Hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, aardwarmte, kernenergie en biomassa, zijn onuitputtelijk en vormen de basis van een duurzaam energiesysteem. In Nederland spelen windenergie en zonne-energie momenteel een cruciale rol in de productie van hernieuwbare elektriciteit, met respectievelijk 21 TWh …
leer meerIntroductie energie opslagsystemen
Mede gestuurd door de verduurzaming van de energievoorzieningen wereldwijd worden nieuwe en verbeterde energie-opslagtechnieken geintroduceerd. Ook het aantal en de omvang van de …
leer meerSolid-State batterijtechnologie: de nieuwe revolutie in energieopslag?
De evolutie van solid-state accu''s is zonder twijfel een spannende ontwikkeling in de wereld van energieopslag. Terwijl we meer doorbraken zien van zowel academische instellingen als bedrijven, komt de belofte van een efficiëntere, veiligere …
leer meerEnergieopslag thuis
Hoe werkt energieopslag met een batterij? Als je zonnepanelen stroom opwekken stuurt een omvormer deze stroom naar het apparaat die dat op dat moment nodig heeft. Maar, wanneer er geen vraag naar stroom is, slaat de batterij de energie op voor later gebruik.
leer meerAantal Nederlandse boeren met energieopslag stijgt
''Het is een relatief nieuwe ontwikkeling, maar door de netcongestie gaat het ineens erg hard,'' zegt Martin Valentijn, directeur bij Zonnepanelen op het dak. Eerder verkocht het bedrijf, zoals de naam al zegt, puur zonnepaneleninstallaties voor agrarische ondernemers. Valentijn: ''Er zijn steeds meer mogelijkheden, we zouden de boer …
leer meerEnergieverbruik uit hernieuwbare bronnen gestegen naar 17 …
Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. Het verbruik van hernieuwbare energie bedroeg 308 petajoule (PJ) in 2023, 11 procent meer dan een jaar eerder. Het totale finale …
leer meerOnze overheid gaat investeren in energieopslag: wat betekent dat?
De inzet van de Nederlandse overheid De Nederlandse overheid erkent het belang van energieopslag en heeft een aantal stappen ondernomen om de capaciteit van energieopslag in Nederland te vergroten. Een van deze stappen is de zogeheten Routekaart Energieopslag, die de belangrijkste acties beschrijft om energieopslag te …
leer meerKonkaEnergy onthult nieuwe thuisbatterij met natrium …
De fabrikant stelt dat het energieopslagsysteem ''een kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing'' is voor het opslaan van stroom die is opgewekt met zonnepanelen. 10 jaar Het gebruik van natrium-iontechnologie is volgens het bedrijf inherent veiliger, omdat er geen risico zou zijn op een thermal runaway of verbranding. . ''Dankzij de stabiele chemie …
leer meerKabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de toekomst
Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en …
leer meerEnergieopslag: de volgende doorbraak in de energietransitie!
Energieopslag is een sleuteltechnologie voor de energietransitie. In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagtechnologie. Hoewel er in …
leer meerEnergieopslag via een thuisaccu
Energieopslag via een thuisaccu is deze enige manier voor particulieree om hun zelf opgewekte energie op te slaan. De thuisaccu kan elektriciteit, dat normaal wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet opslaan.
leer meerEen nieuw energiesysteem
13 april 2023. Hoort bij: Klimaat en energie. Europa wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Klimaatneutraal wil zeggen dat alle activiteiten in Europa geen effect hebben op het …
leer meerEen nieuw energiesysteem
Europa wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Klimaatneutraal wil zeggen dat alle activiteiten in Europa geen effect hebben op het klimaat. Hiervoor heeft Nederland een nieuw energiesysteem nodig: van opwek, gebruik, transport tot en met opslag van energie. Maar wat is het energiesysteem en waarom moeten we een nieuw energiesysteem …
leer meerEnergieopslag
Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor …
leer meerKabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht | Rijksoverheid
De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …
leer meerHet energiesysteem heeft snel behoefte aan energieopslag, maar …
Ook al heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog geen beslissing genomen over de ruimtelijke sturing, in de praktijk wordt hier al wel op gestuurd. Met name TenneT is hier al mee bezig door locatiegebonden flextenders in de markt te zetten, maar ook regionale netbeheerders kijken naar de mogelijkheden.
leer meerBeleggen in de top 14 Energieopslag aandelen voor 2024
Het heeft ook de meeste elektriciteit opgewekt uit zonne-energie – 306 GW – maar geen substantiële batterijen om het in op te slaan. Dit zal echter snel veranderen, aangezien het land van plan is de batterijcapaciteit tegen 2025 uit te breiden tot 30 GW.
leer meerom | nieuwe energie, 100% groen uit je eigen buurt.
100% groene stroom, lokaal opgewekt Tijd voor verandering! Daar kan jij aan meedoen! We hebben één gezamenlijk doel: iedereen om naar 100% duurzame stroom uit eigen buurt. We hebben geen winstoogmerk, dus hoe meer energie wij leveren, hoe lager jouw
leer meerWat ondernemers moeten weten: 10 misvattingen over zonnepanelen en energieopslag
De uitkomst van ons onderzoek laat zien dat agrarische ondernemers erbij gebaat zijn als ze de regie van hun energie weer in eigen handen nemen. De tien veelvoorkomende misvattingen zijn: 1. Hoge initiële kosten Misvatting: Zonnepanelen en grote accu''s zijn te duur om aan te schaffen. ...
leer meerBeleggen in energieopslag: de toekomst & mogelijkheden
SolarEdge heeft een nieuwe technologie geïntroduceerd die de efficiëntie van de energieconversie verbetert en de kosten van apparatuur voor hernieuwbare energie verlaagt. Het bedrijf produceert optimizers en omvormers voor het omzetten van DC-zonne-energie naar AC.
leer meerEnergieproductie en -opslag in de landbouw: een investering die loont?
Het overschot aan opgewekte energie kan worden teruggeleverd aan het net, wat resulteert in extra inkomsten. Dit betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een potentiële bron van passieve inkomsten. Energieopslag slimme zet Maar wat als de
leer meerGeen energietoeslag in 2024; energierekening voor velen …
Geen energietoeslag in 2024; energierekening voor velen onbetaalbaar. Voor honderdduizenden huishoudens dreigt de energierekening in 2024 onbetaalbaar te …
leer meerEnergiesector: Het loont niet om te investeren in energieopslag
Op dit moment heeft Nederland 0,15 gigawatt aan energieopslag. Het is daarom een uitdaging om in zes jaar tijd zo veel energieopslag te bouwen. Die pittige opdracht ligt bij commerciële bedrijven.
leer meerOpslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …
leer meer''Zonder energieopslag geen energietransitie''
Home beleid ''Zonder energieopslag geen energietransitie'' ''Zonder energieopslag geen energietransitie'' by BN woensdag, januari 25, 2023 Read Energie en klimaatminister Rob Jetten nam 25 januari het Nationaal Actieplan Energieopslag aan uit handen van De b...
leer meerCrisis of geen crisis: sleutelmoment voor energieopslag
Stefan Olsthoorn is Manager van Energy Storage NL en was moderator van en een van de sprekers tijdens de Energy Storage Day. "Voor de korte termijn is er bijna geen vuiltje aan de lucht, maar nog mooier: ook voor de langere termijn is er reden tot optimisme."
leer meerOpslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg veelbelovende oplossingen, maar het duurt vaak jaren voordat er ergens een schop de grond in kan. De huidige regelgeving …
leer meer