voorwaarden voor waterberging

Meer informatie

Xeroflor Blauw

Uiterraad is het mogelijk de dynamische waterberging in stappen van 20 mm per m2 te verhogen zodat het dak eenvoudig geschikt gemaakt kan worden als waterberging tot 160 mm/m2 Boven de waterbuffer wordt het …

leer meer

Waterberging en groendaken

Systeemoplossing met gedefinieerde waterretentie Piekafvoer C volgens FLL: 0,17 bij 1 afschot Waterabsorptie en vertraging Voor groendaken en grinddaken Voorkomt verzadiging met water bij plassen tot 4 cm diep Gewicht: 120 kg/m² Laagdikte: 12 cm

leer meer

Beleid waterberging bij ruimtelijke ontwikkelingen

De voorwaarden voor alternatieve vormen van waterberging zijn vastgelegd in het beleid "Alternatieve vormen van waterberging" (HHSK, 2012). Waterfonds Wanneer meer waterberging is gerealiseerd dan noodzakelijk is voor het project, is sprake van overcompensatie.

leer meer

Investeren in groen-economisch herstel

Subsidie voor landbouwers die investeren in hun bedrijf om het duurzamer te maken. Jonge landbouwers krijgen een hoger subsidiepercentage. Bent u landbouwer en wilt u uw bedrijf duurzamer maken? Wilt u bijvoorbeeld een plaatsspecifieke spuitmachine kopen? Dan kunt u misschien de subsidie Investeren in groen-economisch herstel krijgen. Jonge …

leer meer

Vierde Bergboezem

Links naar deze pagina Gerelateerde wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina''s Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Verkorte URL verkrijgen Ligging van de wijk Haagse Beemden De Vierde Bergboezem is een waterbergings-, natuur- en recreatiegebied vlak ten noorden van Breda, grenzend aan de noordkant van …

leer meer

Aanpak wateroverlast | Informatiepunt Leefomgeving

Aanpak wateroverlast. De overheidsaanpak van wateroverlast richt zich op het zorgen voor voldoende ruimte voor waterberging en waterafvoer. Waterschappen en het Rijk …

leer meer

Waterberging

De wetgeving voor waterberging heeft drie aangrijpingspunten: Waterwet. Wet ruimtelijke ordening. Wet verankering en bekostiging gemeentelijke watertaken. Daarnaast zijn er landelijk afspraken gemaakt over …

leer meer

Waterberging

Gebiedsinrichting voor waterberging Samen met andere organisaties werkten we aan gebieden waar we gericht water in kunnen laten lopen als dat nodig is. In de meeste gevallen is dit gecombineerd met natuurontwikkeling. Daarnaast zetten we in op ruimte in de ...

leer meer

Waterberging

Bovendien hebben vuil en algengroei geen kans bij ondergrondse waterberging van ErfGoed. Ga naar de contactpagina Meer over onze technieken Plantgezondheid Watermanagement Duurzaamheid Contact Schrijf u in voor de nieuwsbrief Contact Bredeweg 59 ...

leer meer

Waterberging

Verder wordt bij waterberging op het dak de temperatuur in en om het gebouw beter gereguleerd, zowel in de zomer als de winter. Meer weten over retentiedaken? In principe kan op elk dak water opgevangen worden, mits de constructie voldoet én het vlak is.

leer meer

Waterberging als ecosysteemdienst steeds belangrijker

Zo kan een flinke regenbui voor veel wateroverlast zorgen. Het water kan immers niet direct infiltreren. De opgave voor waterberging in de openbare ruimte is belangrijk voor de aanpassing aan ons veranderende klimaat. Waterberging als ecosysteemdienst

leer meer

Waterberging | Atlas Natuurlijk Kapitaal

Waterberging als ecosysteemdienst wordt dus steeds belangrijker voor de leefomgeving en voor klimaatadaptatie strategieën. Een ander voordeel is dat waterberging goed gecombineerd kan worden met andere diensten waardoor …

leer meer

Ondergrondse waterberging | STOWA

Ondergrondse waterberging wordt wereldwijd steeds meer toegepast. Hierbij vindt infiltratie van overtollig zoetwater door putten, drains of infiltratievijvers, terwijl terugwinning vooral via putten geschiedt. Figuur 2. Injectie, opslag en winning van zoetwater in …

leer meer

Waterberging op een natuurlijke wijze | Atlas Natuurlijk …

We kunnen water kortdurend bergen of langer vasthouden (opslaan) in de ondergrond, op maaiveld (door land te laten onderlopen) of in open water (peilverhoging). Er is discussie mogelijk over wanneer je dat natuurlijke …

leer meer

Beleidsregel 1 Alternatieve waterberging | Lokale wet

4 Voorwaarden alternatieve waterberging Op grond van de Keur (artikel 3.1.4, lid 2) heeft het bestuur van Rijnland de volgende voorwaarden opgesteld voor het aanbrengen van alternatieve waterberging. Artikel 1: begripsomschrijving a.

leer meer

Een berging voor al je spullen

Gelukkig hebben wij de perfecte oplossingen voor een efficiënte berging Ga door naar de hoofdinhoud Einde zoekopdracht dropdown. Vul je postcode in Selecteer winkel Hej! Log in Hej! IK Hej {{firstName}}! NL …

leer meer

Waterberging

De opgave voor waterberging in de openbare ruimte is belangrijk voor onze aanpassing aan het veranderende klimaat. ... De gemeente Eemnes heeft in de LIOR voor de inrichting van de Zuidpolder ook duidelijke voorwaarden gesteld aan hoe met water in het https: ...

leer meer

Beleidsregel 1 Alternatieve waterberging | Lokale wet

Toelichting artikel 12: beheer- en onderhoudsplan. Het goed beheren en onderhouden van de alternatieve waterberging is noodzakelijk om het risico op falen te verminderen. …

leer meer

Hoe zorg ik voor waterberging in mijn tuin? 5 tips

In Nederland zijn we natuurlijk erg bekend met veel water en de overlast die het met zich mee kan brengen. Echter, als je slim omgaat met het wateroverschot kun je er juist ook veel voordeel uithalen. Dat kan bijvoorbeeld door waterberging te realiseren in je tuin. Dit ...

leer meer

Gemeente De Pinte | Water: waterberging en -infiltratie

De subsidie bedraagt € 0,25 per liter waterberging met een maximumbedrag van € 250. Voorwaarden De regenwaterton, het infiltratiekrat of de wadi dient aangesloten te worden op een dakoppervlakte van minimum 4 m². De inhoud van de regenwaterton dient ...

leer meer

Afvoer hemel

De financiële voorwaarden bij een omgevingsvergunning worden alleen ingezet voor zover de waterberging niet op het eigen perceel kan worden gerealiseerd. Als realisatie op het eigen perceel deels mogelijk is, maar niet volledig, dan kan alleen het deel dat redelijkerwijs niet op het eigen perceel kan worden gerealiseerd, worden afgekocht.

leer meer

Verordening waterbergingsfonds Vlaardingen | Lokale wet

Dit is ook voor de aanvrager voordelig, omdat bij dergelijke herinrichtingen werk met werk gemaakt kan worden en de compenserende waterberging daardoor goedkoper kan worden gerealiseerd. Tweede lid De te realiseren hemelwaterberging moet wel bijdragen aan het voorkomen van wateroverlast voor het perceel waarvoor de vergunning is verleend.

leer meer

Waterberging

De opgave voor waterberging in de openbare ruimte is belangrijk voor onze aanpassing aan het veranderende klimaat. Veranderend klimaat zorgt voor meer extremen in het weer. Daardoor kunnen er ook steviger buien vallen die goed afgevoerd moeten worden, zonder overlast te veroorzaken.

leer meer

Blokhoven: ruimte voor waterberging en inundatiedemonstratie

Sinds 2017 heeft Houten een bijzonder gebied binnen haar grenzen: waterbergings- en inundatiedemonstratiegebied Blokhoven. Om wateroverlast bij hevige regenval in Schalkwijk te voorkomen, kan in dit gebied 23.000 m3 water worden opgevangen.

leer meer

Beleid waterberging bij ruimtelijke ontwikkelingen | Lokale wet

Het waterbergingsbeleid bij ruimtelijke ontwikkelingen heeft tot doel om ongewenste effecten van verhardingstoename op het watersysteem te voorkomen.

leer meer

Beleidsregels ''Compensatie verhardingstoename'' en ''Alternatieve …

Wanneer het hemelwater wordt opgevangen voor duurzaam (her)gebruik, zoals bijvoorbeeld bij glastuinbouw, kan worden afgeweken van de bovenstaande …

leer meer

Verordening waterbergingsfonds Gemert-Bakel | Lokale wet

B&W houden een administratie bij van de ontvangen bedragen en de uitgaven die worden gedaan om de compenserende waterberging, die met de financiële voorwaarden bij de vergunning is Artikel 2 Uitgaven uit het waterbergingsfonds

leer meer

Wateroverlast en ruimtelijke ordening

Er zijn verschillende ruimtelijke maatregelen die het risico van wateroverlast verminderen, bijvoorbeeld: ruimte voor vasthouden van water bovenstrooms. beperken van bouwen in …

leer meer

Meervoudig ruimtegebruik en waterberging; mogelijkheden voor …

Vijfde en afsluitende artikel in een serie over het onderzoeksprogramma ''Meervoudig ruimtegebruik met waterberging in Noord-Holland''. Een aantal inrichtingsmodellen zijn uitgewerkt voor verschillende vormen van waterberging en mogelijke functiecombinaties (wonen; recreatie; landbouw; natuur; energieopslag) in diverse landschapstypen …

leer meer

Wateroverlast en ruimtelijke ordening

Op de verbeelding worden gebieden aangeduid die waterbergingsgebied of zoekgebied voor waterberging zijn. In het beleidsdeel van de structuurvisie beschrijft de provincie of de gemeente specifieke voorwaarden voor die gebieden, bijvoorbeeld een beperking van

leer meer

Waterberging | Atlas Natuurlijk Kapitaal

Waterberging is het tijdelijk opvangen van (regen)water in de bodem, sloten, beekjes rivieren, meren, plassen en overige waterbergingsgebieden. Bij een onverharde bodem kan het water in de bodem sijpelen. Dit zakt …

leer meer

Waterberging

De wetgeving voor waterberging heeft drie aangrijpingspunten: Waterwet Wet ruimtelijke ordening Wet verankering en bekostiging gemeentelijke watertaken. Daarnaast zijn er landelijk afspraken gemaakt over samenwerking op het gebied van water in het Bestuursakkoord Water..

leer meer

Water vasthouden

Het beter vasthouden van water kan de impact van droogte beperken. Ook zorgt het voor minder wateroverlast bij extreme neerslag. Slim hergebruik van opgeslagen regenwater …

leer meer

Waterberging van regenwater in prachtige tuinen

De voornaamste reden voor waterberging en afwatering is de steeds hevigere regenval. Hierdoor worden rioleringen tijdens piekmomenten overbelast. Zwaar vervuild rioolwater stroomt dan de straat op. In tuinen veroorzaakt het drassige gazons, plassen op de oprit ...

leer meer

Subsidie vergroening tuin (klimaatadaptatie) | Gemeente Goeree …

Leg een waterberging of retentievijver (een vijver voor waterberging) aan. Maak een laagte in de tuin waar het water naartoe stroomt, waarna het kan wegzakken in de bodem. Leg een groen dak aan. Groene daken houden water vast, in plaats van dat het Er zijn ...

leer meer

Aanpak wateroverlast | Informatiepunt Leefomgeving

Gemeente: ruimte voor waterberging aanwijzen en tegengaan wateroverlast in bebouwd gebied De gemeente is verantwoordelijk voor het evenwichtig toedelen van functies aan locaties in het omgevingsplan (artikel 4.2 van de Omgevingswet). Zo kan de gemeente ...

leer meer

Pré-verkenning waterberging Maas, voor vermindering van …

Home > Rivieren, kusten en delta''s > Pré-verkenning waterberging Maas, voor vermindering van watertekorten in droge periodes In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en in het kader van het Deltaprogramma Zoetwater voerde HKV …

leer meer

© 2024 BSNERGY Group Alle rechten voorbehouden. Sitemap