bijeenkomen-de relatie tussen energieopslag en kunstmatige intelligentie
De relatie tussen sociale intelligentie, Machiavellianisme, leiderschap, geslacht en …
Inleiding: Deze studie onderzoekt de relatie tussen sociale intelligentie en relationele agressie. Hierbij wordt tevens gekeken naar de rol van Machiavellianisme en leiderschap. Tot slot wordt geslacht als moderator meegenomen in de bovenstaande drie relaties.
leer meerWat is artificiële intelligentie en hoe wordt het gebruikt?
Definitie van artificiële intelligentie (of kunstmatige intelligentie) AI is de mogelijkheid van een machine om mensachtige vaardigheden te vertonen - zoals redeneren, leren, plannen en creativiteit. AI maakt het voor technische systemen mogelijk om hun omgeving waar te nemen, om te gaan met deze waarnemingen en problemen op te lossen om een …
leer meerKunstmatige intelligentie en machinaal leren in de …
De evolutie van het energiebeheer heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen in diverse vertakkingen - van loutere omvang via wijzen van energieopslag en -levering tot beveiliging. Deze maturiteit blijkt uit innovatieve concepten zoals gedecentraliseerde netwerksystemen, prosumptie, slim laden, voertuig-naar-netwerk (V2G) laden, het …
leer meerDe kansen en gevaren van kunstmatige intelligentie
"Als kunstmatige intelligentie wordt gebruikt bij diagnoses, veranderen de inhoud en de volgorde van de handelingen die artsen moeten uitvoeren. Daar moet het ziekenhuis op worden ingericht. Daarnaast is het belangrijk dat organisaties weten hoe ze bij medewerkers voldoende, maar niet te veel, vertrouwen in kunstmatige intelligentie kunnen kweken," …
leer meerAI slurpt energie: ''Kan over vier jaar net zoveel stroom als …
Als de vraag naar kunstmatige intelligentie (AI) in het huidige tempo blijft groeien, verbruikt AI in 2027 net zoveel energie als heel Nederland. Dat becijfert …
leer meerKunstmatige intelligentie (AI): de uitleg
Een vrij algemeen geaccepteerde test voor kunstmatige intelligentie is de Turingtest, die geformuleerd werd door de Engelse wiskundige Alan Turing, één van de grondleggers van de informatica. Turing ontwikkelde de test in 1950, waarin hij onderscheid probeerde te maken tussen de mens en een computer.
leer meerGENIUS-lab: Kunstmatige intelligentie als hulp voor de mens
Het GENIUS-lab (Generative Enhanced Next-Generation Intelligent Understanding Systems) richt zich op de samenwerking tussen mensen en kunstmatige intelligentie bij het ontdekken, beheren en ontsluiten van kennis binnen grote organisaties.
leer meerKunstmatige intelligentie en gevoelens. Kunnen robots voelen?
Kunnen robots voelen? Kunstmatige intelligentie en gevoelens. Dit zal de relatie tussen mensen en technologie veranderen en onze creativiteit en vaardigheden ten goede komen. Ze zal de robots laten detecteren, begrijpen, handelen en leren. Maar hoe zit het met
leer meerKunstmatige intelligentie (AI): simpele uitleg voor beginners
Dit stelt de kunstmatige intelligentie (AI) in staat is om de nieuwe gegevens zelf te begrijpen en te beoordelen. In tegenstelling tot begeleid leren, biedt ongestuurd leren de mogelijkheid om nieuwe patronen en relaties te ontdekken die anders misschien niet …
leer meerDe Toekomst van Energieopslag: Innovaties en Uitdagingen
Kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning-technologieën worden gebruikt om energieopslagsystemen te optimaliseren door energiebehoeften te voorspellen, …
leer meerKunstmatige intelligentie: definitie, ontwikkeling & toepassingen …
Wat is mijn conclusie? Conclusie Het bedrijfsleven lijkt zich ook bewust te zijn van de maatschappelijke gevolgen van superintelligentie. Zo geven de opstellers van de Stanford Report (o.a. Google, IBM en Facebook) aan dat de risico''s en overwegingen van kunstmatige intelligentie in verschillende domeinen ingrijpend en verschillend kunnen …
leer meerVier baanbrekende inzichten: de toekomst van werk | TNO
Steven Dhondt, senior onderzoeker bij TNO, presenteert vier verfrissende inzichten over de vooruitgang van de relatie tussen technologie en werk. Gaat de opkomst van kunstmatige intelligentie en robotica zorgen voor een werkloosheidsgolf, of hebben we straks juist ...
leer meerDe toekomst van kunstmatige intelligentie
Maar we zoeken ook naar praktische medische toepassingen en antwoorden op nieuwe vraagstukken rond bijvoorbeeld aansprakelijkheid en privacy. En we onderzoeken hoe de relatie tussen mensen en robots …
leer meerArtificiële intelligentie in de financiële sector
De Nederlandse Vereniging van Banken ondersteunt de recente initiatieven die zowel door het kabinet als door de Europese Commissie worden genomen. Om de kansen van AI te benutten, moeten overheid, toezichthouders, wetenschap en bedrijfsleven nauw …
leer meerKunstmatige intelligentie
Hoe kunnen computers je anders laten denken? - Universiteit van Nederland Een vergelijkbare Deep Blue-computer won in 1997 van Kasparov. Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) is het nabootsen van de menselijke vaardigheden met een computersysteem zoals leren, plannen, redeneren, anticiperen en zelfstandig beslissen …
leer meerDossier: Kunstmatige intelligentie | Verdieping
De boom in kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) zal ook het (bio)chemisch onderzoek ingrijpend veranderen, als het aan de talloze initiatieven van de laatste jaren …
leer meerAI in het onderwijs: De ultieme blend tussen …
Met Artificial Intelligence (AI) helpen we het leren van studenten verder door: Mijn studenten automatisch van feedback te voorzien op ingeleverde opdrachten; studenten automatisch classificeren ...
leer meerOnderzoek naar kunstmatige intelligentie in Nederland
Het Nederlandse AI-onderzoek is van hoge kwaliteit en heeft een relatief sterke focus op het gebruik van AI voor planning- en besluitvormingsprocessen, waaronder maatschappelijke toepassingen …
leer meerKunstmatige intelligentie (AI): wat het is en wat het betekent
Je zit in de trein en kijkt rond. De persoon naast je zit geconcentreerd op zijn telefoon, terwijl de persoon tegenover je een videogesprek voert met een virtuele assistent. Het lijkt wel alsof iedereen om je heen een bijzondere metgezel heeft, een metgezel die kan denken, leren en anticiperen. Wat je ziet is kunstmatige intelligentie […]
leer meerAI helpt chemici nieuwe, duurzame materialen te ontwikkelen
De eerste AI4SMM-onderzoeksprojecten richten zich op materialen als zouten voor energieopslag, duurzaam staal, veilige additieven voor kunststoffen en plantaardige …
leer meerUnesco''s Aanbeveling over De ethiek van kunstmatige intelligentie
De Unesco-Aanbeveling over de ethiek van kunstmatige intelligentie (AI) is een internationale overeenkomst tussen 193 landen, waaronder ook Nederland. De …
leer meerKunstmatige intelligentie en de maatschappij
"Een kunstmatige intelligente oplossing kan leiden tot emotionele en daardoor ook morele afstand van het vraagstuk dat wordt behandeld" Gemeenten gaan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), dit is verantwoord omgaan met milieu, mensen en maatschappij. Het gebruik van kunstmatige intellig
leer meerVertrouwen in de geneeskunde en kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie (AI) en systemen die met machine learning (ML) werken, kunnen veel onderdelen van het medische besluitvormingsproces ondersteunen of vervangen. Ook zouden ze artsen kunnen helpen bij het omgaan met klinische, morele dilemma''s.
leer meerDe link tussen kunstmatige intelligentie (AI) en software engineering
Ontwikkelingen rondom data, algoritmen, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) volgen elkaar snel op, zeker sinds de lancering van ChatGPT eind vorig jaar. Het vakgebied van software engineering is hierbij belangrijk, omdat AI-systemen in de kern uit ...
leer meerKuntsmatige intelligentie en de wetenschap in Nederland
Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een steeds grotere rol in de wetenschap, en Nederland is hierin geen uitzondering. Van gezondheidszorg tot duurzaamheid, AI biedt talloze mogelijkheden om wetenschappelijke vooruitgang te boeken. Door de integratie van AI in ...
leer meerVolgende stap voor kunstmatige intelligentie: volwaardige interactie tussen mens en …
VU-professor Kunstmatige Intelligentie Frank van Harmelen is directeur Hybrid Intelligence Centre. Interview over de samenwerking tussen mens en machine. Lees hier het interview dat we met prof. Koen Hindriks hadden: Hoe de wetenschap de robot socialer gaat maken ...
leer meerIs kunstmatige intelligentie een vloek of aanvulling voor de …
Terwijl we naar de toekomst kijken, lijkt de sleutel te liggen in de juiste balans tussen menselijke creativiteit en kunstmatige intelligentie. Het is nu aan ons, de creatieve professionals, de early adaptors, om de mogelijkheden van deze nieuwe technologie zo snel mogelijk te omarmen, zodat we ons voordeel ermee kunnen behalen in onze creaties.
leer meerVerslag over kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg
In het verslag over kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg wordt een overzicht gegeven van de nationale strategieën, het gebruik en de plannen voor AI in de gezondheidszorg en de standpunten van belanghebbenden.
leer meerLiander loopt voorop in Europa in analytics en …
Frans, Sander, Matthijs en Willem hebben de uitnodiging om te spreken aangegrepen om hun ervaringen te delen over de inzet van analytics en kunstmatige intelligentie bij Liander te delen. Het was inspirerend om …
leer meerWat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Met energieopslag kunnen we deze fluctuaties opvangen: de opslag vormt een buffer tussen vraag en aanbod en borgt de betrouwbaarheid van het systeem. Welke energie …
leer meerWat is kunstmatige intelligentie (AI)? | Kunstmatige intelligentie …
Kunstmatige intelligentie of artificiële Intelligentie (afgekort AI) maakt al een langere tijd deel uit van ons dagelijks leven. Nu al gebruiken we de gezichtsherkenning in onze smartphones, antwoorden van chatbots en de film- en muziekaanbevelingen op basis van eerdere beoordelingen. Maar de toekomst belooft ons meer. AI moet gaan zorgen voor …
leer meerKunstmatige intelligentie en machinaal leren in de …
Relatie tussen AI/ML en energiedistributie - Toepassingen en voordelen. De integratie van AI/ML in de energiedistributie heeft niets anders opgeleverd dan een verbetering van het netbeheer, de adequaatheid van de vraag en de efficiënte bevordering van …
leer meerKunstmatige intelligentie | Shaping Europe''s digital future
Kunstmatige intelligentie, of AI, verwijst naar technologieën die zijn geprogrammeerd om de wereld om hen heen te analyseren en actie te ondernemen om specifieke doelen te bereiken. De Europese digitale-innovatiehubs (EDIH''s) hebben een instrument voor de ...
leer meerRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidszorg zijn veelbelovend: automatische diagnostiek, vroegsignalering van uitbraken, medische beslisbomen, en een enorme kostenbesparing door ontlasting van zorgtaken, waardoor er …
leer meer''Kunstmatige intelligentie verbetert de menselijke …
Er is meer diversiteit nodig in data science om algoritmes breder en beter te trainen. Dat zei Tina Manoharan, Global Leader of Data/AI & Digital Innovation bij Philips, tijdens het event Women in Data Science op 27 …
leer meer"Aan de TU/e onderzoek ik innovatieve methoden om de …
Het is een fascinerende wetenschap. Voor mij is het allereerst een manier om de wereld te begrijpen: hoe hij in elkaar zit en waarom dingen werken zoals ze werken. Met de toolkit …
leer meerDe link tussen kunstmatige intelligentie (AI) en software engineering
Ontwikkelingen rondom data, algoritmen, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) volgen elkaar snel op, zeker sinds de lancering van ChatGPT eind vorig jaar. Het vakgebied van software engineering is hierbij belangrijk, omdat AI-systemen in de kern uit software bestaan. En software engineering en AI beïnvloeden …
leer meerWITBOEK over kunstmatige intelligentie
1 Witboek over kunstmatige intelligentie — een Europese benadering op basis van excellentie en vertrouwen Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich snel. Ze zal onze levens veranderen door de gezondheidszorg te verbeteren (bv. door nauwkeuriger
leer meerFiguur 5.1 De relatie tussen intelligentie en antisociaal gedrag.
Figuur 5.1 De relatie tussen intelligentie en antisociaal gedrag (beoordeeld door het kind) met sociale cognitie en sociale vaardigheden (beoordeeld door de ouders) als mediërende factoren.
leer meerUnesco''s Aanbeveling over De ethiek van kunstmatige intelligentie
De AI-Aanbeveling in een notendop De Unesco-Aanbeveling over de ethiek van kunstmatige intelligentie (AI) is een internationale overeenkomst tussen 193 landen, waaronder ook Nederland. De Aanbeveling spoort overheden, organisaties, bedrijven en …
leer meer